Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Franšiza Slagalica strave prešla milijardu dolara
Zadnji film i reboot "Spirala straha" osigurao je omiljenoj horor franšizi veliki uspjeh

Franšiza "Slagalica strave" prešla milijardu dolara

Foto: YouTube

Godinu dana nakon planiranog datuma premijere u kina nam je stigla Spirala straha, novo poglavlje u franšizi Slagalica strave i omogućila joj da prijeđe milijardu dolara na svjetskim kino blagajnama.

Tako je Spirala straha dosad zaradila 22,5 milijuna dolara diljem svijeta čime se zarada cijele franšize, koja je počela još 2004. godine filmom Slagalica strave, popela na malo preko milijarde dolara, točnije 1 000 799 533 dolara za svih devet filmova.

Uspjeh za ovu horor franšizu značajan je i po tome što je budžet za svaki film skroman i iznosi od milijun do 20 milijuna dolara. Najviše, po 20 milijuna dolara, koštali su najnovija Spirala straha i Slagalica strave 7 iz 2010. godine, slijedi ih Slagalica strave 4 iz 2007. godine s budžetom od 11 milijuna dolara koji je ostvario i najlošiju zaradu od samo 68,2 milijuna dolara, dok su svi ostali filmovi lako prešli 100 milijuna dolara. Najveću zaradu zasad ima Slagalica strave 3 iz 2006. sa 164 milijuna dolara.

James Wan i Leigh Whannell stvorili su franšizu koja donosi priču o tajanstvenom ubojici Jigsawu koji svoje žrtve stavlja u gotovo nemoguće, smrtonosne izazove kako bi testirao njihovu volju za životom. Najnoviji nastavak režirao je veteran serijala Darren Lynn Bousman i prati policajce koji preuzimaju istragu ubojstava koja jezivo podsjećaju na rad okrutnog serijskog ubojice Jigsawa. Glavne uloge imaju Chris Rock, Max Minghella i Samuel L. Jackson.

Spirala straha u našim kinima igra od 13. svibnja i jedan je od najgledanijih naslova u Cinestar kinima, prema podacima sa službene stranice.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala