Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Norveška dramska hit serija Ragnarok dobila trailer za 2. sezonu
Nova sezona na Netflix stiže 27. svibnja, skoro godinu i pol nakon premijere prve sezone

Norveška dramska hit serija "Ragnarok" dobila trailer za 2. sezonu

Foto: YouTube

Norveška fantastična dramska serija Ragnarok uskoro se vraća s novom sezonom, a konačno smo dobili i prvi teaser trailer.

Inspirirana nordijskom mitologijom, radnja je smještena u fiktivni norveški grad Edda u zapadnoj Norveškoj koji je pogođen klimatskim promjenama i velikim industrijskim zagađenjem zbog tvornica koje posjeduje moćna lokalna obitelj Jutul, peta najbogatija obitelj u Norveškoj. Jutuli su zapravo Jötunni, ledeni divovi koji se samo pretvaraju da su obitelj, a suprotstavit će im se tinejdžer Magne (David Stakston) koji iznenada sazna da je ljudsko utjelovljenje Thora tako da započne borbu protiv onih koji uništavaju planet.

Serija je nakon prve sezone dobila solidne kritike, a neki su je usporedili sa Sumrak sagom. Iako relativno popularna u ostatku svijeta, nije najbolje prihvaćena u nekim norveškim medijima koji su je prozvali nelogičnom te da su radnja, likovi i dijalozi vrlo loši, uz dodatak da unatoč tome što je radnja smještena na zapadu Norveške, likovi ne govore zapadnim dijalektom. No, primjerice na Rotten Tomatoes imaju 80% i neki kritičari su imali same pohvale za seriju tako da joj je Netflix omogućio drugu sezonu.

U novoj sezoni Magne mora prihvatiti da sad kad je pokazao da se može i zna boriti, da će njegovi neprijatelji biti sve brojniji i sve jači. Pitanje je postoji li još netko poput njega s nadnaravnim moćima? Magne će se, kao i svaki superjunak, morati suočiti i s još jednim važnim pitanjem, a ono je koliko si daleko spreman ići da spasiš svoju obitelj.

Uz Stakstona u seriji glume Danu Sunth, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist i Gísli Örn Garðarsson, dok su se u drugoj sezoni pridružili Vebjørn Enger, Benjamin Helstad, Billie Barker, Jesper Malm i Espen Sigurdsen. Autori serije su Adam Price i Emilie Lebech koji su ujedno i njezini scenaristi.

Druga sezona serije Ragnarok na Netflix premijerno stiže 27. svibnja, a prva je sezona dostupna od 31. siječnja 2020. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala