Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nakon velikog uspjeha u Japanu Demon Slayer osvaja Ameriku
Anime film u Sjevernoj Americi gledaniji je i od dugo očekivane fantastične avanture "Mortal Kombat"

Nakon velikog uspjeha u Japanu "Demon Slayer" osvaja Ameriku

Foto: YouTube

Možda svoj prvi vikend prikazivanja u Sjevernoj Americi Demon Slayer: Mugen Train nije završio na prvom mjestu, ali drugi je tjedan uspio prestići fantastičnu avanturu Mortal Kombat te sve više osvajati gledatelje.

Anime akcijska avantura Demon Slayer na tamošnjem je tržištu protekli vikend samo zaradila oko 6,4 milijuna dolara, a Mortal Kombat 6,2 milijuna dolara što bi u klasična vremena bile nikakve brojke, ali za pandemiju ovo je sasvim solidna zarada.

Animirana akcijska avantura temelji se prema popularnoj mangi iz 2016. godine japanskog umjetnika Koyoharua Gotogea, a radnja govori o dječaku koji se u Japanu tijekom Taishō perioda (od 1912. do 1926. godine) bori protiv demona koji su ubili njegovu obitelj.

Demon Slayer dosad je u Sjevernoj Americi i dosad zaradio 34,1 milijun dolara čime je prestigao Dragon Ball: Super Broly (30 milijuna) i postao treći najuspješniji anime naslov u Sjevernoj Americi. Podsjetimo, u ostatku svijeta već je srušio nekoliko rekorda pa je tako u Japanu najveći japanski kino-hit svih vremena sa zaradom od preko 368 milijuna dolara gdje je još krajem 2020. godine s prvog mjesta maknuo omiljeni klasik Avanture male Chihiro (Spirited Away) Hayaoa Miyazakija. Osim navedenog uspjeha, već je najuspješniji anime film sa zarađenih 428 milijuna dolara diljem svijeta.

Spomenuti Mortal Kombat koji je sniman prema popularnoj video igrici zasad je zaradio 66,9 milijuna dolara diljem svijeta što je solidna zarada s obzirom na to da ga je Warner Bros. u Americi istovremeno s kino premijerom objavio na streamingu HBO Max. U ostatku svijeta nije bio neki hit, a u našim kinima igra od 8. travnja.

Budući da filmovi i dalje ne postižu očekivanu zaradu, izuzev spektakla Godzilla vs. Kong (zasad je zaradio 415 milijuna dolara diljem svijeta), treba vidjeti hoće li se ljetni blockbusteri držati rasporeda ili će još jednom biti pomaknuti (Mjesto tišine 2, Black Widow, Brzi i žestoki 9).

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala