Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kolodvor - Sjena
Čače je uspio iznijeti jednostavnost kojom baca težište na samu pjesmu

Kolodvor - "Sjena"

Album Dnevnik iz doline ogledala
Izdavač Menart
Autor spota Goran Čače
Trajanje 4’09’’
Ocjena 5/5



Grupa Kolodvor mlada je grupa nastala nakon što se frontman i vođa grupe Martin Pulić Marra vratio u Hrvatsku nakon četverogodišnjeg lutanja po klubovima i pubovima Londona, Liverpoola i Brightona. Nadahnut aktualnom britanskom scenom odnosno grupama poput Franz Ferdinand, The Strokes, Libertines… Marra okuplja bend i nastaje grupa Kolodovor, a ubrzo i album kojeg producira Ivan piko Stančić, a objavljuje diskografska kuća Menart. Sasvim pristojne kritike debi albuma, drže ovu vrlo simpatičnu grupu na površini pa su tako već stigli i do trećeg singla i trećeg spota.

Aktualni singl 'Sjena' prati objavljivanje spomenutog albuma dok su za spot, mudro, angažirali mladog splitskog redatelja Gorana Čačea. Naime, Čače je diplomirao 2004. pri odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu, bavi se dokumentarnim i eksperimentalnim filmom, videom i glazbenim spotovima, a i već je nagrađen je 3. nagradom na 33. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva i 2. mjestom na festivalu filma i videa UNICA 2002. u Luxemburgu. Stoga je bilo za očekivati da će i spot za pjesmu 'Sjena' biti dobar. Štoviše, spot je odličan! Čače je uspio iznijeti jednostavnost kojom baca težište na samu pjesmu dok je vizualni segment tu da imate što lijepo za vidjeti dok slušate pjesmu. Najobičniju snimku benda maksimalno je dotjerao kompjutorskom animacijom ponudivši grafički dotjerane kadrove koji izgledaju sjajno i u kojim se riječi pjesme isprepliću sa članovima grupe, a sve u crno bijeloj kombinacija sa finom dozom zagasito crvene boje koja daje poseban štih cijelom spotu. Jednostavno i lijepo! 


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala