Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Suludi budžet prve sezone serije Gospodar prstenova
Serija koja se radi po kultnim knjigama J.R.R. Tolkiena, za prvu će sezonu izdvojiti skoro 500 milijuna dolara

Suludi budžet prve sezone serije "Gospodar prstenova"

Prva sezona Amazonove serije Gospodar prstenova streaming će servis koštati skoro 500 milijuna dolara, prije nego se novozelandski porez uzme u obzir!

"Amazon će potrošiti oko 650 novozelandskih dolara samo na prvu sezonu. To je fantastično, zaista jest... ovo će biti najveća televizijska serija ikad napravljena.", rekao je Stuart Nash, novozelandski ministar za ekonomski razvoj i turizam.

Ekvivalent novozelandskih 650 milijuna dolara jest oko 465 milijuna američkih dolara, što je skoro 3 milijarde kuna. I to je budžet samo za produkciju. Amazon je već potrošio 250 milijuna dolara samo kako bi dobili prava na omiljeni Tolkienov književni serijal, koji je bio inspiracija za oskarovsku blockbuster trilogiju Petera Jacksona.

Vijest kako Amazon planira potrošiti pola milijarde dolara na ovu seriju nije novost, ali se pretpostavljalo da će to biti budžet za nekoliko sezona. Kada se u obzir uzme novozelandski porez, prva će sezona koštati oko 350 milijuna dolara, što ju i dalje čini jednom od najskupljih televizijskih serija u povijesti. Iza nje je tek Igra prijestolja čije su kasnije sezone koštale po 100 milijuna dolara.

Pretpostavljamo da će naredne sezone - navodno Amazon planira pet sezona i potencijalni spin-off - imati puno manji budžet s obzirom na to da se skupa scenografija, kostimi i ostale stvari koje su stvarane za prvu sezonu mogu upotrijebiti kasnije. Inicijalno građenje cijelog svijeta za epsku fantasy seriju poprilična je investicija, ali se isplati kroz naredne sezone.

Serija Gospodar prstenova trenutno je u produkciji, a prve dvije epizode režira J.A. Bayona. Priča je smještena tisućama godina prije događaja s kojima smo već upoznati i donosi junačke legende slavne povijesti Drugog doba Međuzemlja.

J.D. Payne i Patrick McKay na seriji rade kao showrunneri, a serija je već dobila zeleno svjetlo i za drugu sezonu. Datum izlaska prve sezone još nije poznat, ali se navodno očekuje već ove godine.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala