Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


BAFTA nagrade: (još jedna) dominacija drame Nomadland
Pobjednik mnogih filmskih nagrada na BAFTA-i je osvojio njih četiri, uključujući i onu za najbolji film

BAFTA nagrade: (još jedna) dominacija drame "Nomadland"

Foto: YouTube

U drugoj noći dodjele BAFTA filmskih nagrada koju su vodili Edith Bowman i Dermot O’Leary dodijeljeno je ukupno 17 nagrada, s tim da su se prezenteri uključivali iz Londona i Los Angelesa u virtualnoj ceremoniji. Svi nominirani također su sudjelovali virtualno.

Ovogodišnja dodjela označila je povijesnu prekretnicu: podsjetimo, prošlo je godinu dana otkad je BAFTA optužena radi nedovoljne raznolikosti u nominacijama (#BAFTAsSoWhite). No, nije prošlo ni bez drame jer je jedan od prezentera trebao biti i princ William koji na kraju nije sudjelovao zbog smrti svog djeda, princa Filipa, tako da je subotnja ceremonija dodjele nagrada bila pomaknuta sat kasnije zbog izvještavanja o smrti Vojvode od Edinburgha kojemu su i na BAFTA ceremoniji odali počast.

Nomadland redateljice Chloé Zhao apsolutni je pobjednik ovogodišnjih BAFTA filmskih nagrada, na kojima je osvojio njih četiri od ukupno sedam nominacija. Nomadland je tako proglašen najboljim filmom, Zhao najboljom redateljicom, Frances McDormand najboljom glavnom glumicom, te je osvojio i nagradu za kinematografiju.

Ostale nagrade kao da su podijeljene većoj grupi filmova pa su tako po dvije nagrade osvojili drama Promising Young Woman (najbolji britanski film, najbolji originalni scenarij), također drama Rocks (najbolji glumačka postava, Zvijezda u usponu za Bukky Bakray), animirani Soul (najbolji animirani film, najbolja originalna glazba), glazbena drama Sound of Metal (najbolji zvuk, najbolja montaža), drama The Father (najbolji glavni glumac Anthony Hopkins, najbolja adaptacija scenarija) i Ma Rainey’s Black Bottom (najbolji dizajn kostima, najbolja frizura i šminka).

Među najboljim trenucima večeri vrijedi izdvojiti Yuh-Jung Youn koja je proglašena najboljom sporednom glumicom (Minari) te je imala najdirljiviji govor večeri, te govor redatelja Remija Weekesa koji je osvojio nagradu u kategoriji izvanredni debi britanskog pisca, redatelja ili producenta (His House).

Nagrada BAFTA Fellowship iliti BAFTA-ina nagrada za životno djelo pripala je ove godine talentiranom redatelju Angu Leeju, a nagradu je predstavio poznati glumac Hugh Grant.

Popis svih dobitnika i nominiranih možete pogledati i na službenoj stranici.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala