Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nobody Boba Odenkirka i Godzilla vs. Kong najgledaniji u kinima
Akcijski filmovi privukli su gledatelje diljem svijeta

"Nobody" Boba Odenkirka i "Godzilla vs. Kong" najgledaniji u kinima

Foto: YouTube

Iako zdravstvena situacija u svijetu i dalje nije dobra zbog pandemije koronavirusa, pa se tako niti ne očekuje prevelik odaziv ljudi u kino dvorane, dva su nova filma ipak postigla sasvim solidan uspjeh: to su akcija Nobody s Bobom Odenkirkom i spektakl Godzilla vs. Kong.

Možda je pomisao na Boba Odenkirka kao veliku akcijsku zvijezdu mnogima bila toliko zanimljiva da ih je dodatno privukla u kina tako da je osvetnički akcijski triler Nobody u Sjevernoj Americi prvi vikend prikazivanja zaradio solidnih 6,7 milijuna dolara. Ova brojka nije visoka, ali s obzirom na zdravstvenu situaciju produkcijska kuća Universal je zadovoljna.

Osim što je na tamošnjem tržištu već prvi vikend među najgledanijim naslovima, film Nobody odlično su prihvatili i kritičari i publika. U ostatku svijeta zaradio je još 11,7 milijuna dolara, a ako uzmemo u obzir da je snimljen sa samo 16 milijuna dolara lako je zaključiti da film samo što nije ostvario profit. Universal će ga još neko vrijeme zadržati u kinima prije nego što će se naći kao video-on-demand, a radnja prati naizgled mirnog oca iz predgrađa koji će krenuti u osvetničku misiju nakon provale u njegov dom.

Režiju potpisuje Ilya Naishuller, scenarij Derek Kolstad, a u ostalim ulogama su Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen, Christopher Lloyd i Michael Ironside. Nobody u hrvatska kina premijerno stiže ovog četvrtka, 1. travnja.

I dok je Nobody ostvario sasvim solidan start, pobjednik vikenda svakako je Godzilla vs. Kong koji je s prikazivanjem krenuo u većini država svijeta tako što je zaradio odličnih 121 milijun dolara u 28 zemalja. Riječ je o dugo očekivanom filmu studija Warner Bros. u kojem na velikom ekranu snage odmjeravaju kultna čudovišta, a ostvario je impresivan uspjeh i u Kini sa 70,3 milijuna dolara u tri dana što je najveće otvaranje u Kini za ne-lokalni film.

Godzilla vs. Kong ovim brojkama ostvario je 11% bolji start na kineskom tržištu od svog prethodnika Godzilla: Kralj zvijeri (66,7 milijuna dolara), te sličan start s filmom Kong: Otok lubanja iz 2017. godine (71,6 milijuna dolara). Osim toga, ovo je najbolji start holivudskog blockbustera na tom tržištu od početka pandemije.

Radnja novog filma u MonsterVerse serijalu prati sukob dvije najmoćnije sile prirode koje se bore za monstruoznu superiornost dok sudbina svijeta visi o koncu. Osim što skupini Kongovih zaštitnika, koja traži njegov pravi dom, na putu stoji Godzilla, određeni moćnici imaju skrivene motive zašto žele kralja Otoka lubanje dovesti do njegovog pravog staništa. Režiju potpisuje Adam Wingard, a u glavnim ulogama su Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Millie Bobby Brown, Brian Tyree Henry, Eiza González, Julian Dennison, Lance Reddick, Kyle Chandler, Demián Bichir i Kaylee Hottle.

Godzilla vs. Kong u hrvatskim kinima je stigao prošli četvrtak, 25. ožujka, dok će se u odabranim američkim kinima naći tek ovaj tjedan kad paralelno dolazi i na njihov streaming servis HBO Max.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala