Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pepé Le Pew neće biti u nastavku Space Jama koji stiže ovog ljeta
Njegov lik više se neće pojaviti niti u jednom Looney Tunes projektu

Pepé Le Pew neće biti u nastavku "Space Jama" koji stiže ovog ljeta

Foto: Twitter

Službeno je: Pepé Le Pew (tvor Pepe) definitivno neće biti dio filma Space Jam 2 koji nam stiže ovog ljeta, niti će biti dio budućih Looney Tunes projekta.

Kontroverzan Looney Tunes tvor maknut je s filma s LeBronom Jamesom još prije godinu dana kad je redateljsku palicu preuzeo Malcolm D. Lee, a sad je stigla i definitivna potvrda. Warner Bros. ogradio se od lika nakon članka u New York Timesu u kojem je novinar Charles M. Blow naveo kako je Pepé Le Pew "normalizirao kulturu silovanja" jer u svakoj epizodi s njim on je u očajnoj potjeri za crnom mačkom Penelope koju je zamijenio za tvora, a koja redovito bježi od njega dok on na razne agresivne načine joj želi objaviti ljubav.

Jedan od problema koji se javio kod micanja lika iz filma jest scena u kojoj se trebao pojaviti: Pepe je trebao biti konobar u kafiću u koji dođe gošća koju glumi Greice Santo, inače stvarna žrtva seksualnog uznemiravanja. Kad joj počne ljubiti ruku bez njezine dozvole ona ga zalije pićem i udari toliko da se krene okretati na stolici, u taj trenutak dođe LeBron James koji zaustavi Pepeovu stolicu kako bi ga upitao gdje je Lola Bunny. Pepe otkriva da je Penelope zatražila zabranu prilaska, na što mu LeBron govori kako ne smije dirati druge bez njihovog dopuštenja. Glumica Santo smatra da je scena trebala biti edukativnog karaktera kako bi pokazala djevojčicama i dječacima da je takvo ponašanje nedopustivo, navodi Deadline.

Osim što je redatelj maknuo tvora Pepea iz filma, osigurao je da ćemo dobiti novu Lolu Bunny. Naime, lik Lole sad je prikladniji obiteljskom filmu i nije seksualiziran kao što je to bilo u prvom filmu. "Lola Bunny bila je prilično seksualiziran lik, kao mix Betty Boop i Jessice Rabbit. To nije bilo politički korektno... ovo je dječji film, zašto mora imati najmanji topić na sebi? Nije mi bilo prikladno, a opet takvih situacija imamo otkad je i crtića. Ovo je 2021. Važno je da imamo autentično snažne i sposobne ženske likove", rekao je.

Lik Pepea gledali smo u originalnom Space Jamu s NBA legendom Michaelom Jordanom i to još 1996. godine. Nastavak dolazi 25 godina kasnije te je u glavnoj ulozi uz Looney Tunes ekipu košarkaš LeBron James, dok su u ostalim ulogama Don Cheadle, Sonequa Martin-Green, Eric Bauza i Kath Soucie. Glumačkoj ekipi pridružile su se košarkašice Diana Taurasi i Nneka Ogwumike, te košarkaši Klay Thompson, Anthony Davis, Chris Paul, Damian Lillard i Kyle Kuzma.

Space Jam 2 iliti Space Jam: A New Legacy u kinima očekujemo 16. srpnja, a sudbina lika Pepé Le Pew upitna je i mimo tog filma: moguće je da zbog kontroverzi bude zauvijek maknut iz Looney Tunes ekipe.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala