Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Konačno na red došao nastavak SF-a District 9 Neilla Blomkampa
Blomkamp, Terri Tatchell i Sharlto Copley rade se scenarij za "District 10"

Konačno na red došao nastavak SF-a "District 9" Neilla Blomkampa

Foto: YouTube

Prije 12 godina oduševio nas je District 9 (Okrug 9) Neilla Blomkampa za koji se odmah očekivao nastavak, ali planovi su se oduljili, njegov sljedeći film Chappie naišao je na loše reakcije publike i kritike pa je Distict 10 pao u drugi plan.

No, čekanju je konačno došao kraj! Poznati filmaš objavio je kako sa Sharltom Copleyem i Terri Tatchell radi na scenariju za District 10!

Podsjetimo, 2009. godine District 9 postao je svjetski hit sa zaradom od 211 milijuna dolara što je najveća zarada za južnoafrički film. Dobio je četiri nominacije za nagradu Oscar, uključujući najbolji film i najbolji originalni scenarij (Blomkamp i Tatchell). O nastavku se odmah počelo govoriti, ponajviše jer kraj filma insinuira mogućnost nastavka, ali do neki dan to su bila samo nagađanja i želje.

Još je 2017. godine Blomkamp na Redditu objasnio zašto nastavak District 9 još nije službeno najavljen, ali je uvijek ostavljao mogućnost da se to dogodi: "Ok, odgovor za District 10 je da. Želim se vratiti u taj svijet i ispričati ostatak priče s Wikusom i Christopherom. Trenutno imam previše drugih projekata i ideja koje želim završiti... važan je pravi RAZLOG zašto napraviti District 10. Prvi film eksplicitno je zasnovan na stvarnim temama iz Južne Afrike koje su snažno utjecale na mene tako da to ne smijem zaboraviti kad ću raditi nastavak."

Blomkamp se prilično okupirao tijekom ove pandemije jer osim što s navedenim dvojcem aktivno radi na nastavku, snimio je horor film Demonic tijekom ljeta u Kanadi, a u planu je i SF triler Inferno.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala