Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gillian Anderson kao Eleanor Roosevelt u seriji The First Lady
Viola Davis i Michelle Pfeiffer glumit će Michelle Obama, odnosno Betty Ford u novoj antologijskoj seriji

Gillian Anderson kao Eleanor Roosevelt u seriji "The First Lady"

Foto: Depositphotos

Showtime već neko vrijeme radi novu antologijsku seriju The First Lady, a ulogu Eleanor Roosevelt dobila je Gillian Anderson.

Serija se ističe po tome što će govoriti o američkoj povijesti i američkom vodstvu, ali iz ženske perspektive i to onih žena koje su se nalazile u samom središtu Bijele kuće. Umjesto Zapadnog krila serija je fokusirana na Istočno krilo u kojem su se donosile povijesne odluke kojima javnost nije svjedočila, a za njih su zaslužne prve dame.

Anderson se ovime pridružila Violi Davis i Michelle Pfeiffer koje su već ranije dobile ulogu Michelle Obama, odnosno Betty Ford.

"Gillian Anderson je glumica nevjerojatnog dometa i izuzetnog talenta i time je savršen izbor da upotpuni ovaj moćni trio koji će se naći u ulogama kultnih žena. Inspirativno je imati Gillian, Violu Davis, Michelle Pfeiffer, Susanne Bier i Cathy Schulman na čelu ove serije. One su dale temelj za posebnu Showtime seriju", rekla je u službenoj izjavi izvršna potpredsjednica programa za Showtime Amy Israel.

Ovo je drugi put u kratko vrijeme da će Anderson zaigrati poznatu povijesnu ličnost jer smo je nedavno gledali kao britansku premijerku Margaret Thatcher u četvrtoj sezoni serije Kruna na Netflixu za koju je dobila nominaciju za Zlatni globus. Osim u Kruni, možemo je gledati u humorističnoj seriji Sex Education također na Netflixu, a mnogima je možda i dalje najpoznatija po ulozi Dane Scully u seriji Dosjei X.

Scenarij serije The First Lady napisao je Aaron Cooley, a u ostalim ulogama naći će se Aaron Eckhart, Judy Greer, Jayme Lawson, Kristine Forseth i Rhys Wakefield.

Biografska dramska serija The First Lady na malim ekranima bi se trebala naći do kraja ove godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala