Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Doktor Martin stiže na male ekrane
Na Hrvatsku radioteleviziju ovog ponedjeljka stiže prva sezona zabavne serije "Doktor Martin"

"Doktor Martin" stiže na male ekrane

U ponedjeljak 22. veljače u 10:15 na Prvom - HRT1 počinje emitiranje britanske dramske serije Doktor Martin s elementima komedije s Martinom Clunesom u glavnoj ulozi.

Svojevrsni je to spin-off komedije Spas za Grace iz 2000., nastale prema liku dr. Martina Bamforda. Radnja je smještena u fiktivno selo Portwenn na engleskoj obali, a serija je snimana u ribarskom mjestu Port Isaac na atlantskoj obali na sjeveru Cornwalla. Prva sezona emitirana je 2004. godine.

Dr. Martin Ellingham, genijalni i ugledni londonski vaskularni kirurg, obolio je od hemofobije, straha od krvi, i prisiljen je napustiti kirurgiju. Dobiva mjesto jedinog liječnika obiteljske medicine u uspavanom mjestašcu Portwennu, u kojem je kao dijete provodio ljetne praznike s tetom Joan (Stephanie Cole) i tetkom Philom, vlasnikom lokalne farme. Stigavši u Portwenn suočava se s bolnom činjenicom da tu nitko nema pojma o njegovu kirurškom renomeu - i otkriva da je kirurška praksa u rasulu.

U 1. epizodi Martin se zbližava sa svojim novim domom, pitoresknim mjestašcem s razglednice ljupkih bijelih drvenih kućica i uskih uličica. Misli da će ovdje biti sretan. No, pošto se uselio i upoznao mještane, počinje shvaćati da prilagodba na seoski život neće biti laka.

U seriji uz Martina Clunesa, glume i Caroline Catz (Louisa Glasson), Stewart Wright (Mark Mylow), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absolom (Al Large), Stephanie Cole (Joan Norton), Lucy Punch (Elaine Denham), Felicity Montagu (Caroline), Celia Imrie (Lady Susan Brading), Richard Johnson (Sir Gilbert Johnson).

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala