Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U pripremi još jedan dokumentarac o Britney Spears
Nakon kontroverznog Hulu dokumentarnog filma "Framing Britney Spears", Netflix sprema novi, zasad nepoznatog sadržaja

U pripremi još jedan dokumentarac o Britney Spears

Foto: YouTube

Nakon što je dokumentarni film Framing Britney Spears šokirao svijet i izazvao polemike, Netflix priprema svoj dokumentarni film o pop zvijezdi Britney Spears.

Jučer je stigla vijest kako redateljica Erin Lee Carr sprema dokumentarac o BritneySpears, s naglaskom da je projekt u pripremi već dulje vrijeme – bio je u planu i prije izlaska kontroverznog Framing Britney Spears koji je predstavljen prije 12 dana. Nije poznato što će biti fokus Netflixovog dokumentarca, a portal Bloomberg tvrdi kako film još nije dovršen i nema definiran datum premijere. Netflix nije komentirao ove navode.

Carr je otprije poznata po režiji Netflixove mini serije How to Fix a Drug Scandal i HBO dokumentarnog filma Druga strana medalje o skandalu u američkoj gimnastici zbog liječnika Larrya Nassara koji je maltretirao i zlostavljao članice ženskog olimpijskog gimnastičkog tima SAD-a.

Dokumentarni film Framing Britney Spears napravili su The New York Times i FX i prikazan je na streamingu Hulu, a bavi se takozvanim conservatorshipom, odnosno posebnim skrbništvom koje je moguće dobiti u SAD-u i koje ima njezin otac Jamie Spears – on zakonski donosi sve odluke za svoju kćer. Film govori i o pokretu Free Britney koji podupire njezinu pravnu bitku s ocem jer je Britney bila spremna pristati na conservatorship pod uvjetom da skrbništvo ne pripadne njezinom ocu. Utjecaj filma toliko je velik da je javnost osudila Justina Timberlakea za nedolično ponašanje prema Britney u vrijeme kad su bili ljubavni par te se Timberlake ispričao i njoj i Janet Jackson za mizoginiju i rasizam.

O dokumentarcu Framing Britney Spears oglasila se i sama Britney na svom Instagramu u prikladnom videu uz koji je napisala da nikad ne znate što je stvarnost jedne osobe koju mislite da poznajete. Obožavatelji koji prate njezin Instagram profil već su dugo zabrinuti zbog njezinih objava, a pozdravljaju objavljeni dokumentarac jer već godinama nastoje upozoriti na apsurdnost conservatorshipa tako da se sad sve više ljudi uključilo u njihov pokret #FreeBritney.

Ovo nije prvi put da Hulu i Netflix rade dokumentarce slične tematike. Sjetimo se onog o Fyre festivalu: oba streaminga objavila su 2019. priču o festivalu koji je 2017. godine doživio neviđeni fijasko (Fyre Fraud i Fyre).

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala