Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Objavljen službeni sinopsis serije Gospodar prstenova
Službeni sinopsis potvrđuje kako će se radnja serija odvijati tisućama godina prije "Hobita" i "Gospodara prstenova"

Objavljen službeni sinopsis serije "Gospodar prstenova"

Napokon smo dobili službeni sinopsis za Amazonovu televizijsku seriju Gospodar prstenova. Otkako je 2017. godine najavljena serija kao prequel trilogijama Hobit i Gospodar prstenova, fanovima je otprilike bilo jasno što mogu očekivati, ali smo tek sada dobili službeni, potvrđeni sinopsis serije.

U sinopsisu je potvrđeno kako će serija biti usmjerena na ljude Međuzemlja te će se odvijati prije događaja iz Hobita i Gospodara prstenova. Iako nije službeno potvrđeno, iz opisa se da zaključiti kako će se nova serija temeljiti na romanu Silmarillion, koji je objavljen 1977. godine.

Službeni sinopsis otkriva:

Nadolazeća serija Amazon studija na male ekrane po prvi puta donosi herojske legende o slavnom Drugom dobu povijesti Međuzemlja. Epska drama smještena je tisućama godina prije događaja u Hobitu i Gospodarima prstenova J.R.R. Tolkiena te će gledatelje vratiti u vrijeme kada su stvorene velike moći, kada su kraljevstva postizala slavu i padala u propast, kada su se neočekivani junaci našli na kušnji, a nada je visila o koncu. Vratit će nas u vrijeme kada je najveći zlikovac koji je ikada potekao iz Tolkienovog pera zaprijetio svijet zaviti u crno.

Počevši u vrijeme relativnog mira, serija prati niz likova, poznatih i novih, koji se nađu suočeni s ponovnim pojavljivanjem zla u Međuzemlju. Od najmračnijih dubina Maglenog gorja do velebnih šuma vilenjačke prijestolnice Lindon, preko neopisivog otočkog kraljevstva Númenora pa sve do najdaljih mjesta na karti, ova kraljevstva i likovi ispisat će povijest koja će ostati zapisana onda kad njih više ne bude.

Roman Silmarillion objavljen je nakon Tolkienove smrti, a priča koju je donio bavi se upravo temama koje su spomenute u sinopsisu: od stvaranja prstenova moći, Prvog i Drugog doba ljudi sve do osnovnog znanja o Vilenjacima.

Sama serija navodno bi mogla trajati barem pet sezona, a početak snimanja prve dvije sezone očekuje se već ovog mjeseca na Novom Zelandu. Datum premijere još nije otkriven.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala