Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže film o Rubikovoj kocki i njezinom tvorcu!
Klasične igre tijekom pandemije doživjele su ponovni procvat pa je u planu biografski film o tvorcu kocke koju ima skoro svako kućanstvo

Stiže film o Rubikovoj kocki i njezinom tvorcu!

Foto: PR Photos / YouTube

Hyde Park Entertainment Group i Endeavor Content planiraju film o jednoj od najpoznatijih 3D igračaka u svijetu, popularnoj Rubikovoj kocki!

Film zasad nema radni naziv, samo se zna da će govoriti o tome kako je jedna naizgled obična igračka postala kulturni fenomen 1980-ih, a to je ostala i dan danas. Film bi trebali producirati redateljica Priya Amritraj i redatelj Addison Mehr za Hyde Park, dok redatelj, scenarist i glumci još nisu definirani.

Homer Simpson slaže Rubikove kocke u 12. sezoni serije Simpsoni, epizoda 9 (HOMЯ)

Mađarski kipar i profesor arhitekture Erno Rubik kocku je osmislio 1974. godine da bi šest godina kasnije bila licencirana kao igračka, a do današnjeg dana prodano je preko 450 milijuna Rubikovih kocaka diljem svijeta. Od 2018. godine razni amateri i profesionalni speedcuberi iz cijelog svijeta se nalaze i dokazuju svoju brzu vještinu na Rubik's Cube World Championshipu u Bostonu (speedcubing). Osim biografskog filma, Hyde Park sprema i game show s Rubikovom kockom.

Prava na film ili emisiju o Rubikovoj kocki otkupljena su još 2010. godine, ali do sada uz projekt nije bio vezan niti jedan producent niti redatelj. Klasične igre proteklih su mjeseci doživjele pravi procvat zbog pandemije koronavirusa pa je tako i svoju popularnost dodatno stekao i šah, kojem je svakako pomogla i Netflixova serija The Queen’s Gambit.

Od Hyde Park Entertainmenta uskoro ćemo dobiti razne naslove kao što su biografski film o tenisaču Arthuru Asheu čiji scenarij potpisuje Oskarovac Kevin Willmott (BlacKkKlansman), animirani mjuzikl Pashmina za Netflix s glazbom A. R.-a Rahmana, remake romantične komedije 10 Warnera Bros-a iz 1979. godine i akcijski triler Remote Control s Gerardom Butlerom za STX.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala