Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tvrtka Roku želi kupiti sadržaj propalog servisa Quibi
Quibi je ugašen nakon samo 7 mjeseci, a sad se traži 'novi dom' za njegov sadržaj

Tvrtka Roku želi kupiti sadržaj propalog servisa Quibi

Foto: YouTube

Sadržaj koji se nalazio na streaming servisu Quibi mogao bi dobiti novu priliku s tvrtkom Roku.

Wall Street Journal piše kako je Roku sve bliže sklapanju dogovora čime bi digitalna knjižnica s Quibija pripala njima, ali dogovor još nije blizu završenom. Tvrtka Roku bavi se streaming uređajima te nudi takav sadržaj velikim streaming servisima, a s ovim dogovorom imali bi novi sadržaj koji mogu ponuditi svojim klijentima, među kojima je i Netflix.

Streaming servis Quibi, koji je bio specifičan po tome što njegov sadržaj (epizode) nisu dulje od 10 minuta, osmislili su Jeffrey Katzenberg i Meg Whitman čija je ideja bila da ljudi u ionako užurbanom svijetu u predahu od posla, na putovanju na posao i s posla ili dok čekaju u redu za neke usluge imaju u mogućnosti pogledati kratke sadržaje, s nogu. Nažalost, nitko nije mogao predvidjeti pandemiju koronavirusa koja je ljude većinom ostavila u svojim domovima gdje su se okrenuli klasičnim streaming servisima. Quibi je startao u travnju 2020. godine i nije uspio postići zadovoljavajući uspjeh tako da u prosincu ugašen, nakon samo sedam mjeseci.

Navodi se mogućnost da Roku ovim dogovorom pokrene The Roku Channel, koji su ionako planirali, a na kojem bi se onda našao Quibi sadržaj. Za razliku od ostalih platformi, Quibi je imao nešto drugačije dogovore oko svojih sadržaja pa su tako tvorci serija/filmova vlasnici onog što su stvorili – jedini je dogovor bio da Quibi ima ekskluzivna prava na njih sljedećih sedam godina. U ugovoru postoji stavka da se sadržaj u međuvremenu ne može naći na drugim platformama, a Roku bi to mogao zaobići pravom na streaming sadržaja na navedenom vlastitom kanalu.

Među sadržajima koji su se našli na Quibiju su humoristična serija Dummy s Annom Kendrick, akcijska serija Most Dangerous Game u kojem glavne uloge imaju Liam Hemsworth i Christoph Waltz, te krimi serija #FreeRayshawn u kojoj glume Laurence Fishburne i Jasmine Cephas Jones koji su za svoje uloge dobili nagradu Emmy, te Stephan James koji je bio nominiran za istu.

Zasad niti Roku niti Quibi nisu imali službene komentare.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala