Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tom Hanks uvjeren da će kina 'preživjeti' pandemiju
Glumac smatra kako je prelazak na streaming bio nužan, ali da će se gledatelji vratiti u kina čim to bude moguće

Tom Hanks uvjeren da će kina 'preživjeti' pandemiju

Foto: YouTube

Tom Hanks nema nikakve sumnje da će kina preživjeti pandemiju koronavirusa.

Tijekom intervjua za Collider u kojem je pričao o svom novom filmu News of the World, Hanks je otvoreno rekao da je svjestan kakav je utjecaj ova godina imala na kino prikazivače, cijelu tu industriju, i posljedični prelazak velike većine filmove na razne streaming servise.

"Takva promjena je bila nužna. Vidjelo se da to dolazi. Hoće li kina i dalje postojati? Naravno da hoće. Na neki način mislim da će izlagači više nego ikad moći birati sadržaj koji će prikazivati, naravno kad će konačno ponovno biti otvoreni", rekao je i dodao kako je svjestan da je streaming omogućio gledateljima da u ova vremena u sigurnosti svojih domova gledaju filmove.

Glumac smatra da će kina najviše biti okrenuta velikim franšizama, kao što je Marvel Cinematic Universe: "Veliki naslovi bit će apsolutni vladari kina. News of the World možda će biti posljednji film za odrasle o ljudima koji razgovaraju o zanimljivim stvari koji će biti prikazan u kinima jer nakon ovog siguran sam da će vladari kina biti Marvel Universe i ostale franšize koje privlače veliki broj gledatelja."

Svjestan je i činjenice da su filmovi iz takvih franšiza namijenjeni prvenstveno velikom ekranu, dok se manji filmovi tek privikavaju na to da je bolje usmjeriti se na streaming platforme. Ova promjena mogla bi biti dobra jer će gledatelji tako imati puno novog sadržaja koji kvalitetno mogu gledati na streamingu jer će biti napravljeni baš za takvo prikazivanje, dok će blockbusteri ostati rezervirani za kino iskustvo, smatra Hanks.

Podsjetimo, filmska industrija nedavno je bila prilično potresena odlukom studija Warner Bros. da sve svoje naslove za 2021. godinu pusti paralelno u kinima i na streamingu (HBO Max), što uključuje npr. Dinu i Matrix 4. Mnogi redatelji i vlasnici kina pobunili su se protiv takve odluke jer smatraju da bi to ugrozilo kina kao takva.

Dramu News of the World od 25. prosinca moguće je pogledati u odabranim kinima u SAD-u i na Netflixu na nekim tržištima. Kritičari su ga pozitivno ocijenili, a snimljen je prema istoimenom romanu Paulette Jiles iz 2016. godine o veteranu Građanskog rata (Hanks) koji mora vratiti ukradenu djevojčicu (Helena Zengel) pravoj obitelji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala