Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Alicia Vikander i Olivier Assayas rade na seriji Irma Vep prema istoimenom filmu
HBO donosi seriju prema filmu iz 1996. za koji Assayas također potpisuje režiju i scenarij

Alicia Vikander i Olivier Assayas rade na seriji "Irma Vep" prema istoimenom filmu

Foto: PR Photos

Alicia Vikander i francuski indie redatelj Olivier Assayas udružit će snage za novu HBO seriju.

U središtu radnje je Mira, američka filmska zvijezda koja je razočarana svojom karijerom i nedavnim prekidom pa odlazi u Francusku kako bi glumila Irmu Vep u remakeu francuskog nijemog filma Les Vampires. I dok nastoji snimiti taj kriminalistički triler, razlike između Mire i lika koji glumi počinju pomalo nestajati.

Originalni film svoju je premijeru imao na Filmskom festivalu u Cannesu i dobio je odlične ocjene kritičara, te na portalu Rotten Tomatoes drži visokih 93%. Glavnu je ulogu u filmu imala Maggie Cheung koja se filmom Irma Vep vratila u filmsku industriju nakon dvije godine stanke, a film joj je pomogao da postane međunarodno prepoznatljiva.

Serija dolazi od nezavisne tvrtke A24 s kojima HBO već uspješno surađuje pa smo od njih dobili hit seriju Euforija, a njezin autor Sam Levinson bit će jedan od izvršnih producenata nove serije Irma Vep. Assayas će za seriju također napisati scenarij te je režirati: "Zahvalan sam Aliciji, A24 i HBO-u što su mi dali ovu nevjerojatnu priliku da Irmu Vep proširim u seriju. Ovo je komedija koja će nastojati uhvatiti isti duh koji je imala originalna Irma Vep, samo u prilično drugačijem svijetu i drugačijem vremenu", izjavio je Assayas.

Vikander je rekla kako je već dugi niz godina obožavateljica Assayasevog rada te da je jako uzbuđena što će konačno surađivati. Snimanje serije Irma Vep očekuje se početkom 2021., ali datum premijere još nije poznat.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala