Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Viggo Mortensen kao redatelj, producent, scenarist i glumac!
U svom redateljskom debiju "Obiteljska priča" Mortensen je okupio impresivnu glumačku ekipu

Viggo Mortensen kao redatelj, producent, scenarist i glumac!

Premda je tijekom devedestih redovito nastupao u zapaženim i hvaljenim filmovima i kino hitovima, glumac Viggo Mortensen zvjezdanu popularnost stekao je početkom 2000-ih kada je utjelovio kralja Aragorna u trilogiji „Gospodar prstenova“. Od tada pa sve do danas, Mortensen se nalazi među omiljenim holivudskim glumcima svih generacija gledatelja, a njegove tri nominacije za Oscara za posve različite uloge samo potvrđuju o kakvoj glumačkoj kvaliteti je riječ.

Viggo se podjednako dobro snalazi u festivalskim filmovima kao i u mega-hitovima pa nije niti čudo da se nakon skupljenog glumačkog iskustva odlučio okušati i kao producent i redatelj. Njegov redateljski debi, hvaljeni film Obiteljska priča od sljedećeg četvrtka, 17. prosinca gledamo u domaćim kinima!

Obiteljska priča je film u kojem će se sukobiti dva potpuno različita svijeta kada Willis, osamdesetogodišnji nezavisni zemljoradnik te osoba striktnih konzervativnih uvjerenja otputuje u Los Angeles gdje je do daljnjega primoran živjeti sa svojim sinom Johnom i njegovom obitelji. Mentalno oslabio, Willisova ćud je istovremeno oprezna i humoristična što će dovesti do otvaranja starih rana iz prošlosti, a na površinu će izaći godine međusobnog nepovjerenja između njega i njegovog sina Johna.

Za svoj redateljski debi, Viggo Mortensen okupio je uistinu impresivnu glumačku postavu predvođenu Lanceom Henriksenom i tri puta za Oscara nominiranom glumicom Laurom Linney. U vezi svoje trostruke uloge u filmu (osim što režira i glumi, Mortensen je film također napisao i producirao), Viggo je u jednom od mnogobrojnih intervjua izjavio: „Srećom, Viggo glumac je na setu bio jako pristojan. I srećom, Viggo redatelj nije bio previše zahtjevan niti strog prema Viggu glumcu tako da su se obojica jako dobro slagala. S druge strane, Viggi producentu se jako svidjela činjenica što su i Viggo glumac i Viggo redatelj odlučili raditi na filmu potpuno besplatno“.

Premda u početku nije želio glumiti u filmu, kako bi lakše došao do financijskih sredstava potrebnih za njegovo snimanje, Viggo je prihvatio glavnu ulogu. Također, određeni događaji u filmu su preslika stvarnih trenutaka iz Mortensenovog djetinjstva, a njegova oba roditelja pred kraj svojih života patila su od demencije.

Drama Obiteljska priča do danas je prikazana na nekoliko uglednih filmskih festivala diljem svijeta, uključujući i one u Torontu i San Sebastijanu. Na potonjem je film osvojio nagradu za najbolji film, dok je Viggo Mortensen nominiran za nagradu Europske filmske Akademije u kategoriji najbolje muške uloge. S obzirom na renome Vigga Mortensena te činjenicu da se radi o iznimno hvaljenom filmu nesumnjivo je da nas u domaćim kinima očekuje još jedna prava festivalska filmska poslastica koja se nikako ne bi smjela propustiti.

Drama Obiteljska priča u domaća kina stiže u četvrtak, 17. prosinca!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala