Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nastavak obiteljske avanture Croods lako dospio na prvo mjesto u kinima
Animirani film "The Croods: A New Age" u deset dana zaradio je odličnu svotu s obzirom na restrikcije zbog koronavirusa

Nastavak obiteljske avanture "Croods" lako dospio na prvo mjesto u kinima

Foto: YouTube

Universal i DreamWorks dobro su odlučili kad su svoju novu animiranu avanturu The Croods: A New Age prije deset dana premijerno predstavili u kinima – film je dva vikenda na prvom mjestu gledanosti.

Riječ je o nastavku popularne animirane obiteljske avanture The Croods koja je 2013. godine osvojila i kritiku i publiku, te je ostvarila odličan uspjeh u kinima sa zaradom od oko 587 milijuna dolara i bila je nominirana za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg animiranog filma. Film je postao franšiza kad je krenula televizijska serija na Netflixu Dawn of the Croods, a nastavak je konačno izišao 7 godina nakon originalnog filma.

Planovi za The Croods: A New Age krenuli su odmah nakon prvog filma te se 2014. i 2015. godine intenzivno radilo na njemu. U studenom 2016. planovi su nakratko propali kad je Universal kupio DreamWorks Animation, ali projekt je nastavljen u rujnu 2017. kad je Joel Crawford preuzeo redateljsku palicu od Kirka DeMicca i Chrisa Sandersa, redatelja i autora originala. Pandemija koronavirusa također je usporila produkciju pa je tako većina završne animacije odrađena od kuće, ali je 25. studenog ove godine konačno stigao u određena kina.

Animiranom filmu ovo je drugi tjedan prikazivanja u američkim kinima i u deset dana zaradio je 20,3 milijuna dolara što je s obzirom na aktualnu pandemiju i dosta zatvorenih kina odličan rezultat. Ova zarada ostvarena je u nešto više od 2200 kina koliko ih je otvoreno u Sjevernoj Americi – za usporedbu, originalni Croodsi su 2013. zaradili 89 milijuna dolara u prva dva tjedna u 4046 kina, dok je prošle godine u istom terminu Snježno kraljevstvo 2 zaradilo 35,2 milijuna dolara na 4348 lokacija, prema podacima s BoxOfficeMojo. S obzirom na to da je studio Warner Bros. donio neočekivanu odluku po kojoj će sve svoje filmske naslove u 2021. godine učiniti dostupnim na streamingu paralelno s kino premijerom, čini se da se box office neće tako brzo oporaviti.

The Croods: A New Age bit će u narednim tjednima dostupan i u nekim drugim odabranim kinima, ali već 25. prosinca ove godine planiran je kao video-on-demand. Glasove u originalu su posudili Nicolas Cage, Emma Stone i Ryan Reynolds.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala