Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Quentin Tarantino piše knjigu Bilo jednom u Hollywoodu
Filmaš je dogovorio suradnju s izdavačkom kućom HarperCollins za dvije knjige od kojih je jedna prema hit filmu

Quentin Tarantino piše knjigu "Bilo jednom u Hollywoodu"

Foto: PR Photos

Filmaš Quentin Tarantino pretvorit će svoj film Bilo jednom... u Hollywoodu u knjigu!

Tarantino je potpisao ugovor s izdavačkom kućom HarperCollins i to za dvije knjige s tim da će ovo biti prvi njegov projekt u takvom obliku, a prvu knjigu očekujemo na ljeto 2021. godine.

Knjiga neće biti doslovno prepričavanje priče iz filma o glumcu Ricku Daltonu (Leonardo DiCaprio) i njegovom dubleru Cliffu Boothu (Brad Pitt), već ju je Tarantino zamislio kao originalnu priču koja će imati šokantan odmak od filma. Osim toga saznat ćemo više o tome što su Dalton i Booth nekad radili, te što ih čeka u budućnosti, stoji u izvješću HarperCollinsa.

Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino, Daniela Pick, David Heyman, Shannon McIntosh, Margot Robbie i Brad Pitt na Filmskom festivalu u Cannesu 21. svibnja 2019.

"U 1970-ima novelizacije filma bile su prve knjige za odrasle koje sam čitao. Do današnjeg dana imam posebnu naklonost prema žanru. Dakle, kao ljubitelj novelizacije filma ponosan sam što mogu najaviti da će Bilo jednom... u Hollywoodu dati svoj doprinos ovom često marginaliziranom, ali voljenom pod žanru. Oduševljen sam i zato što imam priliku detaljnije istražiti svoje likove i njihov svijet", rekao je Tarantino o ovom projektu.

Njegova druga knjiga bit će drugačijeg tipa, riječ je o znanstvenoj literaturi pod nazivom Cinema Speculation koja će duboko zaroniti u kino 1970-ih i donijeti eseje, kritike i osobna zapažanja redatelja.

Film Bilo jednom... u Hollywoodu imao je 10 nominacija za nagradu Oskar od kojih je osvojio dvije nagrade, za najbolju scenografiju i za najboljeg sporednog glumca čime je Brad Pitt osvojio prvog Oskara za glumu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala