Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jake Gyllenhaal u novoj HBO seriji The Son prema romanu Joa Nesbøa
Denis Villeneuve, Jonathan Nolan i Lisa Joy producirat će krimi seriju prema bestseleru iz 2014. popularnog norveškog pisca

Jake Gyllenhaal u novoj HBO seriji "The Son" prema romanu Joa Nesbøa

Foto: YouTube

HBO je dao zeleno svjetsko adaptaciji bestselera popularnog norveškog autora Joa Nesbø u kojoj će sudjelovati poznata imena iz filmskog svijeta.

Jake Gyllenhaal dobio je glavnu ulogu Sonnyja u filmu te izvršnu produkciju, Lenore Zion napisat će scenarij i jedna je od showrunnerica serije, dok će se Denis Villeneuve primiti režije. Uz projekt se još vežu imena Jonathana Nolana i Lise Joy (Westworld) kao showrunneri i producenti.

"Jonah i Lisa čine nevjerojatnu kreativnu silu i jako smo sretni što ćemo ponovno surađivati s njima i to uz briljantnu Lenore, kako bismo napravili ekranizaciju romana Joa Nesbøa. Denis je idealan za vizualno savršenu naraciju, Jake je iznimno talentirani glumac i producent čiji rad nerijetko rezultira dosta provokativnom priču, i ne zaboravimo da su već uspješno surađivali u prošlosti (Zatočene, Neprijatelj). Jedva čekamo vidjeti što će ova genijalna ekipa napraviti", izjavila je izvršna potpredsjednica HBO programa Francesca Orsi.

Nine Stories Productions navodno ovu ekranizaciju planira još od 2016. godine kad je Gyllenhaal došao na projekt, te je on dao knjigu Villeneuveu koji je ubrzo također pristao na suradnju. Prvotni plan je bio snimiti film, ali su odlučili da je serija bolja za priču. Ovo je drugi projekt na koji je Gyllenhaal pristao za HBO; prošle godine prihvatio je glavnu ulogu i izvršnu produkciju serije Lake Success koja je još uvijek u razvoju.

The Son će biti prva glavna, regularna televizijska uloga u Gyllenhaalovoj karijeri, a riječ je o jednom od najboljih glumaca svoje generacije i u svojoj karijeri ima nominacije za nagradu Oscar za najbolju sporednu ulogu u drami Planina Brokeback i nominacije za Zlatni globus za film Noćne kronike, a ostvario je odlične uloge i u drugim projektima kao što su Donnie Darko, Zatočene i Zodijak. Prošle smo ga godine mogli gledati kao negativca Quentina Becka / Mysteria u Marvelovom Spider-Man: Daleko od kuće.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala