Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kineski box office prestigao američki!
I dok kina u Sjevernoj Americi jedva "krpaju kraj s krajem", tržište u Kini ima sasvim solidnu zaradu

Kineski box office prestigao američki!

Foto: YouTube

Iako su kino-dvorane u Kini mjesecima bile zatvorene zbog pandemije koronavirusa, nakon njihovog ponovnog otvaranja tržište skoro pa cvjeta –  pogotovo ako usporedimo s američkim.

Naime, s nedjeljom kineski box office broji ukupnu zaradu od 1,99 milijarde dolara, dok sjevernoameričko tržište ima 1,94 milijarde dolara i zbog trenutnih gubitaka još se pitaju je li slaba posjećenost trajno ugrozila kino-dvorane te treba li ih zatvoriti. Osim što je Kina sad preuzela svjetsku dominaciju sa zaradom od filmova u kinima, filmovi koji pridonose zaradi su mahom lokalni, dok su Tenet i drugi holivudski blockbusteri prošli relativno loše.

Protekli vikend u Kini je na prvom mjestu gledanosti bio omnibus My People, My Homeland koji donosi priču o ljudima iz raznih dijelova Kine koji istražuju po čemu su njihove zajednice posebne. Filmu jeovo već treći uspješni tjedan te je ukupno dosad zaradio odličnih 360 milijuna dolara.

Na drugom mjestu nalazi se novi film, The Story of Xi Bao, romantična drama prema romanu o posvojenoj kćeri koji uđe u prisan odnos s kćeri svoje nove obitelj, a u glavnim ulogama su Guo Caijie i Zhang Guozhu.

Na trećem mjestu smjestio se Legend of Deification koji je dosad zaradio 227 milijuna dolara, slijedi Coffee or Tea (ukupno 33 milijuna), te Leap (113 milijuna dolara).

Jedan od velikih hitova u kinima je bio i The Eight Hundred, kineska povijesna drama koju je režirao Hu Guan i koja je ukupno zaradila 441 milijun dolara i dok je igrala u kinima uvjerljivo je bila gledanija i od Teneta i od Mulan na kineskom tržištu, iako se od navedenih filmova očekivao veliki uspjeh (Tenet zbog Nolana i hrpe obožavatelja na tom području, Mulan zbog tematike).

Naravno, zarada od 2 milijarde dolara nije ništa u usporedbi s rezultatima u isto vrijeme prošlih godina, ali s obzirom na pandemiju i činjenice da kino-dvorane još ne funkcioniraju sa 100% kapaciteta navedeni uspjeh je odličan.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala