Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pokajnik Liam Neeson nešto uspješniji od Teneta u američkim kinima
Ovo je bio jedan od najslabijih vikenda u Sjevernoj Americi

"Pokajnik" Liam Neeson nešto uspješniji od "Teneta" u američkim kinima

Foto: YouTube

U američka kina stigao je novi film, triler Honest Thief, kod nas preveden kao Pokajnik, s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi i lako se našao na prvom mjestu gledanosti s 3,7 milijuna dolara što je najniža zarada nekog filma koji je dospio na vrh gledanosti.

Neeson u novom filmu glumi Toma, pljačkaša banaka kojem se desetljećima ne zna identitet i ne može mu se ući u trag. Kad upozna ženu svog života odluči se predati policiji i dati im sav ukradeni novac u zamjenu za novi početak kako bi ostatak života proveo pošteno. No, pohlepni FBI agenti naći će mu se na putu pa će se Tom morati boriti za istinu.

Pokajnik je tako iza sebe ostavio Nolanov Tenet koji se ukupno prikazuje sedam tjedana u kinima i ukupno je zaradio 334 milijuna dolara. Ta brojka i dalje je jako slaba s obzirom na troškove tog filma, ali realna i očekivana s obzirom na pandemiju koronavirusa i problema u kojima se našla filmska industrija.

Variety navodi kako su Pokajnika gledali mahom parovi, a film je na portalu Rotten Tomatoes od publike dobio visokih 88%, iako mu kritika baš i nije sklona. No, publika voli ovakve Neesonove filmove još od 2008. godine kad je izišao njegov akcijski triler 96 sati nakon čega je snimio desetak filmova u sličnom tonu. Režiju potpisuje Mark Williams kojem je ovo drugi redateljski uradak nakon drame Obiteljski čovjek, a napisao je scenarij sa Steveom Allrichom. U ostalim ulogama u filmu su Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos i Robert Patrick.

Vlasnici kina i dalje tvrde kako gledateljima strah nije primarni problem kod (ne)odlaska u kino, već to što nema nikakve ponude blockbustera. Istovremeno je Hollywood stavio sve svoje velike naslove na čekanje i odgodio ih do sljedeće godine, a najveća tržišta popust onih u New Yorku i Los Angelesu još nisu ni otvorena.

Pokajnik bi trebao doći i u hrvatska kina, a planiran je za 12. studeni ove godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala