Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mnoga kina prijete zatvaranjem nakon još jedne odgode novog Bonda
"Za smrt nema vremena" zbog pandemije koronavirusa pomaknut je sa studenog ove godine na travanj 2021.

Mnoga kina prijete zatvaranjem nakon još jedne odgode novog Bonda

Foto: YouTube

12. studenog u kina je konačno trebao doći novi James Bond i zadnji s Danielom Craigom u toj ulozi. No, čini se da još nije vrijeme za film Za smrt nema vremena (No Time to Die) jer je ponovno odgođen i to na travanj sljedeće godine – sve zbog pandemije koronavirusa.

Za smrt nema vremena bio je jedan od prvih velikih naslova koji je početkom pandemije pomaknut na kasniji termin, a kako se odgode filmova stalno događaju kino prikazivači imali su nade da će ih ovaj blockbuster spasiti. Naime, od početka pandemije u kinima se od velikih naslova našao tek Nolanov Tenet kojem ne ide najbolje što je i uzrokovalo daljnje odgode ostalih filmova. Zbog odgode novog Bonda vlasnici kina s pravom se pitaju što dalje i kako spriječiti daljnje gubitke / u potpunosti ne bankrotirati.

Britanski kino lanac Cineworld, drugi najveći u svijetu, jučer je potvrdio kako razmatraju privremeno zatvaranje svih 128 dvorana diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Irske što uključuje i 26 kina Picturehouse. Navedeno bi utjecalo na preko 5 tisuća radnika koji su za potencijalni gubitak radnog mjesta mahom saznali na društvenim mrežama. Slično bi se moglo dogoditi i u Sjevernoj Americi s njihovim tamošnjim Cineworld lancem Regal Cinemas. Sljedeći veliki film kojem se kino distributeri mogu nadati jest Pixarov animirani Soul koji je zakazan za 20. studeni – ukoliko se i to ne odgodi, uz mogućnost da se u potpunosti prebaci na streaming jer je o tome već bio riječi.

Ovu tešku situaciju prokomentirao je škotski autor stripova Mark Millar (filmovi Kingsman i Kick-Ass) koji je rekao kako su veliki studiji postali previše sigurni u blockbustere koji se snimaju s budžetom preko 200 milijuna dolara, umjesto da se radi više manjih filmova koji koštaju od 50 do 80 milijuna dolara: "Veliki filmovi zahtijevaju prodaju ogromnog broja ulaznica kako bi se uopće našli na nuli tako da se njima sad ne isplati riskirati. Veći broj filmova s nekim umjerenim budžetom moglo je spasiti situaciju, ali studiji više ne rade takve, nažalost", rekao je za The Gurdian. Millar trenutno radi za streaming gigant Netflix.

Film Za smrt nema vremena snimljen je s budžetom od 200 milijuna dolara s tim da su na promociju potrošeni milijuni dolara, a studio je već puno izgubio prvom odgodom. Ipak, složni su u tome da žele film pustiti u kina kad će smatrati da se gledatelji osjećaju dovoljno sigurno pohrliti u kina pogledati novi nastavak. Uz Craiga u filmu glume Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ana de Armas, Ben Whishaw i Christoph Waltz. Budući da se ovim potezom film našao u rasporedu u istom vikendu kad i novi nastavak Brzih i žestokih, F9, taj je film pomaknut na raniji termin, 28. svibnja 2021.

Za smrt nema vremena po najnovijem planu i rasporedu očekujemo 2. travnja 2021., što će biti točno godinu dana kasnije od inicijalnog plana (prije pandemije trebali smo ga gledati 2. travnja ove godine). U nastavku možete pogledati spot Billie Eilish s naslovnom temom koji je objavljen prije nekoliko dana, 1. listopada.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala