Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tenet zaradio tek 280 milijuna dolara, stiže listopad bez blockbustera u kinima
Pandemija koronavirusa i dalje unosi neizvjesnost u filmsku industriju

"Tenet" zaradio tek 280 milijuna dolara, stiže listopad bez blockbustera u kinima

Foto: YouTube

Dugo očekivani film Christophera Nolana Tenet prikazuje se četiri tjedna u kinima i zasad broji tek 283 milijuna dolara ukupne zarade, od kojih je oko 41 milijun dolara na tržištu u Sjevernoj Americi – daleko ispod očekivanog, ali zbog trenutne zdravstvene situacije očito bolje niti ne može.

Tako će Warner Bros.-ov blockbuster na kraju svog prikazivanja teško ispasti profitabilan: naime, sama njegova produkcija koštala je studio 200 milijuna dolara, a sve to prije marketinga. Mnogi ga zovu najskupljim filmom svih vremena i pričalo se da bi trebao zaraditi ogromnih 800 milijuna dolara da bude na nuli što će sada biti apsolutno nemoguće. Tržište na kojem se očekivao veliki uspjeh je Kina, a tamo je Tenet ostao na drugom mjestu iza lokalne povijesne drame The Eight Hundred, neočekivanog hita.

Tenet je bio prvi veliki film koji je došao u kina tijekom pandemije koronavirusa i očekivalo se da će ipak privući veći broj ljudi u kina te time otvoriti put ostalim velikim naslovima. No, zbog slabog odaziva gledatelja i još uvijek loše zdravstvene situacije većina studija svoje blockbustere pomiče nekoliko mjeseci unaprijed, neki čak i godinu. Sve to znači da nas čeka siromašan listopad, mjesec bez apsolutnih blockbustera u kinima – što jako zabrinjava kino prikazivače diljem svijeta i postavlja pitanje što ih uopće sve čeka u narednim mjesecima.

U studenom su zakazane premijere Pixarovog animiranog Soul i novog James Bond filma No Time to Die; sve pod uvjetom da i to ne bude otkazano. Oba filma imat će premijeru isti dan, 20. studenog.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala