Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ljetne večeri s izraelskim filmom
Od ponedjeljka, 27. srpnja do subote, 1. kolovoza u 20 sati na HTV 3

Ljetne večeri s izraelskim filmom

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija, Veleposlanstvo Države Izrael i Udruga Izraelsko prijateljstvo s ponosom vam predstavljaju Ljetne večeri s izraelskim filmovima od ponedjeljka, 27. srpnja do subote, 1. kolovoza na HTV3 u 20:05 sati.

U ponedjeljak, 27. srpnja pogledajte dramu Papirnato vjenčanje koja je osvojila nagrade Izraelske filmske akademije u tri kategorije, a nominirana je u njih sedam. Hagit je mlada, talentirana, intelektualno blago zaostala djevojka koja živi sa svojom majkom u predgrađu gradića u pustinji. Radi u tvornici WC papira i očajnički želi biti neovisna. U tajnoj je vezi sa sinom vlasnika tvornice gdje radi i želi se udati za njega. Kada vlasnik objavi da se tvornica zatvara, Hagitini se planovi mijenjaju.

Izraelski scenarist, dramatičar, filmski režiser i producent Reshef Levi zaslužan je za kriminalističku dramu Lov na slonove koju gledamo u utorak, 28. srpnja. Nakon što tragično izgubi oca, tinejdžer Yonatan prvi put u životu upoznaje svog djeda te s njim, djedovim prijateljem i bratom svoje bake razvije prešutno prijateljski odnos. Zajedno njih četvorica smisle plan kako si olakšati financijske i druge poteškoće u životu: opljačkat će banku u kojoj je Yonatanov otac umro. U srijedu, 29. srpnja pogledajte noviju izraelsku dramu Zaposlena žena čiju je glavnu glumicu Liron Ben-Shlush nagradila Izraelska filmska akademija 2019. za ulogu Orne u kategoriji najbolje glumice, a film koji govori o ženi čiji posao postane noćna mora, nominiran je u još četiri kategorije.

30. srpnja na redu je Oproštajna zabava, humorna drama koja je na filmskom festivalu u Veneciji 2014. osvojila Nagradu publike, a u središtu su stanovnici doma za starije grade stroj za samoeutanaziju kako bi pomogli svom smrtno bolesnom prijatelju. U petak, za zadnji dan srpnja, još jedna humorna drama Bez motivacije donosi priču o životu i svakodnevici ženske jedinice izraelske vojske u udaljenoj pustinjskoj bazi, a osvojila je nagrade Izraelske filmske akademije 2014. u šest kategorija.

Za kraj Ljetnih večeri u subotu 1. kolovoza također u 20:05 sati pogledajte zanimljiv film Posjet orkestra o egipatskom bendu sastavljenom od članova policije koji se izgubi na putovanju u Izrael. Riječ je o jednom od najuspješnih filmova 2007. godine koji je osvojio čak osam nagrada Izraelske filmske akademije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala