Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sezona posvećena 1945. godini na kanalu Viasat History
Dokumentarni serijal kreće 20.7. od ponedjeljka do petka u 21 sat, nakon čega slijedi "Odbrojavanje do predaje" od 29.7. u istom terminu

Sezona posvećena 1945. godini na kanalu Viasat History

Foto: Viasat

Obilježavamo 75. obljetnicu kraja Drugog svjetskog rata na kanalu Viasat History. Početkom 1945. godine napokon se činilo da će uskoro doći do kraja sukoba. Kroz ključne bitke i događaje dajemo kontekst intimnim i osobnim sudbinama te uvid u to kakav je život bio prije, za vrijeme i poslije rata - to je kraj cijele jedne ere laži, indoktrinacija, užasa i ubojstava.

20. srpnja u 21 sat pogledajte Bitke za Europu. Ožujak 1945. Saveznici stižu do rijeke Rajne. Montgomery planira golemu operaciju prelaska rijeke na sjeveru, no sreća je Amerikancima omogućila da rijeku prijeđu preko mosta u Remagenu. Utorak, srijeda i četvrtak donose Najvažnije događaje Drugog svjetskog rata u boji, priču ispričanu kroz deset najvažnijih trenutaka u sukobu i potpomognuta izvrsno obnovljenim i obojenim snimkama – ukratko Drugi svjetski rat kakav još niste vidjeli.

Petak, 24. srpnja te nakon toga ponedjeljak i utorak donose Berlin 1945., priču o slobodi, porazu i novom početku. Dokumentarni film u kinematografskom stilu putuje u najsudbonosniju godinu grada kroz oči onih koji su je doživjeli: njemačkog stanovništva i savezničkih vojnika.

Od srijede 29. srpnja u 21 sat priča o Drugom svjetskom ratu nastavlja se serijom Odbrojavanje do predaje, o posljednjih stotinu dana Drugog svjetskog rata. Prisjećamo se ključnih prekretnica u posljednjim danima Trećeg Reicha koji je bio na sigurnom putu prema neizbježnoj kapitulaciji. Najvažniji događaji pružaju kontekst za intimnije i osobne sudbine te nam daju uvid u život u presudnim trenucima u povijesti. Ova serija kronološkim slijedom oživljava užase i strepnje koje su obilježile kraj nacističke ere te osjećaj sveobuhvatnog očaja koji je sve više zahvaćao obične ljude, vojnike na paklenim bojišnicama te vođe koji se ni po koju cijenu nisu htjeli odreći svojih iluzija. Oslobodivši se pustošenja, smrti i nereda, većina je Nijemaca pri kraju rata osjetila golemo olakšanje.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala