Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Poljskoj školi za film, televiziju i kazalište nagrada za najbolju školu animacije
Poljska škola jedna je od najstarijih škola takve vrste na svijetu, a svoje studente predstavit će na Animafestu 2020

Poljskoj školi za film, televiziju i kazalište nagrada za najbolju školu animacije

Foto: Animafest

Selekcijska komisija Natjecanja studentskog filma Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2020. Nagradu za najbolju školu animacije dodijelila je Poljskoj školi za film, televiziju i kazalište u Łódźu.

Selekcijska komisija, u sastavu Daniel Šuljić, Katrin Novaković i Milivoj Popović, u obrazloženju nagrade navodi:

"Selekcijski posao uvijek je težak, jer teško je ocjenjivati umjetničko djelo, kvantificirati izričaje, osjećaje i količinu rada stavljenu u svaki pristigli film. Ipak, pregledavajući radove, neki su se filmovi i škole istaknuli. Ovaj put svojom nas je kvalitetom filmova, neustrašivim skokovima kroz medije i tehnike, kao i odabirom tematika, posebno osvojila jedna škola – Poljska škola za film, televiziju i kazalište u Łódźu.

Sva tri odabrana filma guraju granice svoga medija i sva su tri na selekciju ostavila snažan dojam. Osim njih isti duh prožima i filmove ove škole koji nisu uvršteni u službenu konkurenciju festivala. Sve to pokazalo je da Filmska škola u Łódźu svojim programom i radom ohrabruje eksperiment i slobodu izražaja, dok u isto vrijeme zadržava kvalitetu izrade i vještinu animacije. Iz tih smo razloga izabrali upravo tu školu kao dobitnika Nagrade za najbolju školu animacije 30. izdanja Animafesta Zagreb."

Poljska škola za film, televiziju i kazalište u Łódźu osnovana je 1948. i jedna je od najstarijih škola te vrste u svijetu. Animafest Zagreb 2020. u posebnom će programu pretstaviti školu i prikazatio retrospektivu najboljih radova njihovih studenata. Ove godine u izuzetno jakoj konkurenciji od 900 prijavljenih studentskih filmova iz cijelog svijeta, za Natjecanje studentskog filma je odabrano 40 filmova među kojima su svoje mjesto izborila čak tri filma ove škole: Marbles (Natalia Spychala), Portrait of a Woman (Natalia Durszewicz) i The Little Soul (Barbara Rupik).

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2020 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - mojtvportal.si Moj TV - TV Program za 200+ kanala