Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pedro Almodóvar i Penélope Cruz ponovno surađuju
Filmaš i glumica rade na drami "Madres paralelas" koja je planirana za 2021. ako će se snimanje uspjeti održati po planu

Pedro Almodóvar i Penélope Cruz ponovno surađuju

Foto: PR Photos

Pedro Almodóvar i njegova omiljena glavna glumica Penélope Cruz dogovaraju još jednu suradnju i to na dugometražnom filmu Madres paralelas u kojem će Almodóvar ponovno govoriti o svojoj omiljenoj temi – majčinstvu.

Madres paralelas nije brzo sklepani projekt, već je na njemu Almodóvar radio nekoliko godina, a s dovršetkom mu je pomoglo što je bio zatvoren u Španjolskoj tri mjeseca tijekom COVID-19 krize kad je konačno dovršio scenarij. Film prati dvije majke koje rode isti dan, a radnja dalje paralelno prati njihove živote tijekom prve i druge godine u razvoju i odgoju njihove djece. Zasad nije sklopljen službeni ugovor s Cruz, ali ona je pročitala scenarij i svidio joj se, komentirao je sam Pedro Almodóvar.

Majčinstvo je jedna od Almodóvarovih omiljenih tema koja je to spontano postala još 1988. godine kad je humorna drama Žene na rubu živčanog sloma dobila nominaciju za Oscara, da bi kasnije tema o majčinstvu bila temelj nekih drugih poznatih filmova kao što su Sve o mojoj majci koja je 1999. osvojila zlatni kipić te melodrama Vraćam se, koja je 2006. bila nominirana u kategoriji najbolje glavne glumice (Penélope Cruz).

Prošle smo godine u kinima mogli gledati Almodóvarovu dramu Tuga i slava u kojoj je glavnu ulogu imao Antonio Banderas, a film je bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca i najboljeg stranog filma. U tom smo filmu također mogli vidjeti scene koje su inspirirane redateljevim sjećanjima o odnosu s majkom.

Madres paralelas snimat će se većinom u Madridu, a u cijelosti će biti na španjolskom jeziku.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala