Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


BAFTA nagrade također u travnju, dva mjeseca kasnije od planiranog
Nakon odluke da se dodjela Oscara pomakne na 25.4.2021., odlučeno je da se pomaknu i nagrade Britanske akademije

BAFTA nagrade također u travnju, dva mjeseca kasnije od planiranog

Foto: PR Photos

Britanske filmske nagrade ili filmske nagrade BAFTA koje dodjeljuje Britanska akademija za filmsku i televizijsku umjetnost sljedeće godine bit će održane dva mjeseca kasnije od planiranog, u skladu s jučerašnjom odlukom o novom datumu za 93. dodjelu nagrade Oscar.

Sljedeće godine ćemo tako ceremoniju BAFTA-e moći pratiti 11. travnja, točno dva tjedna prije termina koji su zauzeli Oscari, a taj je 25. travnja 2021. godine.

"Ova promjena s 14. veljače donešena je zbog razumijevanja za utjecaj globalne pandemije i uključuje produženo razdoblje za mogućnost kvalifikacije. Ostali detalji o ceremoniji bit će objavljeni kasnije ove godine", stoji u službenoj objavi Britanske akademije. Detalji se prvenstveno odnose na pravila oko kvalifikacije za nagradu, a navodno će nominirani moći biti i oni filmovi koji su digitalno objavljeni kroz godinu zbog specifičnosti situacije u svijetu.

Nagrađeni u kategoriji Najbolji britanski film za 1917 na BAFTA-inim nagradama 2020. godine
(Callum McDougall, Dame Pippa Harris, Sir Sam Mendes, Krysty Wilson-Cairns, Jayne-Ann Tenggren)

BAFTA filmske nagrade tradicionalno se održavaju tjednima prije Oscara s tim da smo ove godine imali mali razmak između ceremonija: BAFTA je bila održana 2. veljače, a Oscari samo tjedan kasnije. Prošle je godine bilo riječ o dva tjedna razmaka, kao što će to biti i 2021., samo u travnju umjesto u veljači.

Britanska akademija također je najavila da postoji velika mogućnost promjene termina za 2022. godinu, čiji je termin trebao biti 13. veljače, ali o tome se još dogovaraju: "Sve promjene će biti objavljene čim se dogovorimo, uz sve preporuke", piše Variety.

BAFTA-ine televizijske nagrade trebale su biti dodijeljene u svibnju, no termin je pomaknut na 31. srpnja kad će ceremonija biti održana u zatvorenom studiju bez publike i gostiju, a dobitnici nagrada moći će ih virtualno prihvatiti i zahvaliti. Nominacije za BAFTA TV nagrade objavljene su početkom lipnja.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala