Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ben Whishaw dobio glavnu ulogu u seriji prema nagrađivanim memoarima
"This Is Going to Hurt" Adama Kaya iskreno govori o životu mladog liječnika

Ben Whishaw dobio glavnu ulogu u seriji prema nagrađivanim memoarima

Foto: PR Photos

Ben Whishaw ima novu glavnu ulogu u seriji i to prema nagrađivanim memoarima.

BBC Two i AMC rade seriju This Is Going to Hurt prema istoimenim memoarima danas scenarista i komičara Adama Kaya koji su objavljeni 2017. godine.

Riječ je o zbirki dnevničkih bilješki koje je Kay pisao tijekom svog medicinskog stažiranja i specijalizacije od 2004. do 2010. godine, a ističe se zbog toga što knjiga duboko propitkuje političke probleme unutar zdravstvenog sustava Ujedinjenog Kraljevstva i društvene konflikte između obične populacije i zapostavljenih liječnika (koji su zapravo univerzalni). Kay je uz svoj specifičan humor i osobne anegdote uspio problematiku približiti čitateljima koji su iz memoara mogli saznati kako izgleda pravi život liječnika s profesionalne i privatne strane.

Whishaw će zaigrati Kaya koji se probija u bolničkoj hijerarhiji: prvo je stažist koji radi u nenormalne sate, a na kraju je senior koji se pak mora nositi s neprestanim i teškim odgovornostima koje to mjesto nosi. Serija govori i o njegovom privatnom životu na koji poslovni neminovno utječe (97-satni radni tjedan, odluke o životu i smrti), a sve dok je Kay i više nego svjestan da neka puno lakša zanimanja zarađuju više od njega.

This Is Going to Hurt će režirati Lucy Forbes koja je i jedna od producentica, dok će Kay biti izvršni producent i napravio je adaptaciju svoje knjige za seriju. Trenutno nisu poznata dodatna glumačka imena u seriji, a nije poznat ni datum premijere za seriju.

Whishaw je osvojio Zlatni globus i nagradu Emmy za svoju ulogu u kriminalističkoj seriji Vrlo engleski skandal u kojoj je glumio uz Hugha Granta, uskoro ćemo ga gledati u četvrtoj sezoni serije Fargo (koja kasni zbog pandemije koronavirusa), a poznat nam je i kao Q u James Bond filmovima s Danielom Craigom od kojih nas najnoviji No Time to Die (Za smrt nema vremena) čeka sredinom studenog u kinima.

Knjiga je izdana i na hrvatskom jeziku i to prošle godine s naslovom Ovo će boljeti, uz podnaslov Tajni dnevnik mladog liječnika.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala