Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


I Oscari 2021. će biti kasnije od planiranog: tek 25.4.2021.!
Akademijino Vijeće guvernera se sastalo kako bi dogovorili novi datum za 93. dodjelu

I Oscari 2021. će biti kasnije od planiranog: tek 25.4.2021.!

Foto: PR Photos

Akademija ne prestaje održavati svoje Zoom sastanke kako bi dogovorili novi datum najprestižnije filmske nagrade Oscar.

Datum 93. dodjele nagrade Oscar trebao je biti 28. veljače, no zbog nepredvidive situacije u svijetu uzrokovane pandemijom koronavirusa koja je prekinula produkciju i razne premijere u kinima, datum će vrlo vjerojatno biti pomaknut. Vodeći u Akademiji su datum trebali dogovoriti 11. lipnja, no sastanak je bio pomaknut na jučer kad je dogovoreno kako će novi datum biti tek 25. travnja 2021. godine! Sukladno tome su pomaknuti rokovi do kojih filmovi mogu početi s prikazivanjem u kinima kako bi mogli ući u konkurenciju za ovu nagradu.

Joaquin Phoenix, Renée Zellweger i Brad Pitt na 92. dodjeli nagrade Oscar

Tijekom godina dogodilo se nekoliko pomaka datuma ceremonije pa je tako 1938. datum pomaknut zbog velike poplave u Los Angelesu, 1968. zbog atentata na Martina Luthera Kinga Jr.-a, a 1981. zbog pokušaja atentata na predsjednika Ronalda Reagana – ali ništa se u povijesti Hollywooda nije dogodilo kao ova pandemija. Filmska industrija je na koljenima, kino dvorane se tek počinju otvarati, neke produkcije započinju, a i dalje se čuje da nas možda čeka drugi val pandemije pa zapravo nitko ne zna što očekivati i kako se ponašati.

Jedan od predsjednika Akademije David Rubin je ovako objasnio odluku: "Filmovi su tijekom stoljeća imali važnu ulogu tješiti nas, inspirirati nas, zabavljati nas i u najgora vremena. I to su dodatno potvrdili ove godine. S produženjem datuma za ceremoju dali smo fleksibilnost filmašima da završe svoje projekte bez da budu kažnjeni za nešto za što apsolutno nitko nije imao kontrolu. Novi Oscari i otvaranje pripadajućeg muzeja (koji se trebao otvoriti u prosincu ove godine, ali je otvaranje također pomaknuto na 30. travnja 2021., op.a.) bit će novi trenutak u povijesti."

Oscars 2022. trebali su imati termin 22. veljače 2022. godine, no za taj datum Vijeće je zasad ustanovilo kako je vrlo vjerojatno da će biti pomaknut.

Inače bogati ljetni raspored filmova u kinima sad je prazan s tim da nas tek krajem srpnja, 24. srpnja čeka prvi veliki blockbuster, Disneyev igrani film Mulan, nakon kojeg 31. srpnja čekamo Nolanov Tenet kad će se vidjeti kakav će biti odaziv gledatelja, te hoće li se ti filmovi uistinu tad početi prikazivati, ili će (opet) doći do pomicanja datuma.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala