Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Predstavljamo izvođače CMC festivala
Na festivalsku pozornicu u Vodicama popest će se Zlatko Pejaković, Učiteljice, Mejaši, Ljubavnici i Antonija Šola

Predstavljamo izvođače CMC festivala

Foto: CMC

Odbrojavanje je odavno krenulo - prvi vikend rujna sve nam je bliži, a tada dolazi CMC festival Vodice 2020. powered by Calzedonia. Jedan od izvođača koji je česti gost vodičke pozornice je Zlatko Pejaković koji i ove godine dolazi i solo i kao dio Tri mušketira.

"Ove godine je pripremljena jedna vesela pjesma. Nadam se da će pjesme na CMC-ju uspjeti, da ćemo biti dobri, smiješni i veseli. Kod nas je uvijek veselje prisutno, ali ga moramo istaknuti i kada izađemo na pozornicu", kaže Zlatko Pejaković koji će na glavnoj pozornici u Vodicama nastupiti s pjesmom "Idi, idi, idi".

"Uvijek se nešto zbiva, malo smo veseliji i mislim da će ove godine biti još luđe jer smo bili u pritvoru toliko dugo", dodaje Zlatko aludirajući na izolaciju tijekom globalne pandemije koronavirusa.

Što se tiče Tri mušketira, s njima je 2017. godine pripremio fantastičan koncert nakon revijalnog dijela 9. izdanja CMC festivala. Sada će nas ovaj glazbeni trojac razveseliti s pjesmom "Kad će zora svanuti" o kojoj nešto više u tjednima koji su ispred nas.

Od 2014. godine postoje Učiteljice koje su već godinu dana kasnije nastupile po prvi put na CMC festivalu s velikim hitom "Luda kuća" koja ih je digla u nebesa. Danas na njihovom YouTube kanalu spot za tu pjesmu broji više od 30 milijuna pregleda. No, taj prvi nastup pamte i po jednoj maloj nezgodi.

"Uz dobru koreografiju i plesače na bini trebali smo imati vatru koja nam iz nekog razloga nije radila. Pa smo pomalo svi bili tužni zbog toga, ali odlična publika i zabava nakon nastupa sve skupa nas je dobro oraspoložila", rekla je jedna od Učiteljica Silvia Ivić.

Njezina kolegica Andrea Paškvan opisuje CMC festival u Vodicama u četiri riječi - "zabava, društvo i odlična glazba".

Učiteljice su se odlučile vratiti na CMC festival s još jednom odličnom pjesmom "Apsolutno".
"Kad smo prvi put čule pjesmu kod Bojana Dragojevića u studiju odmah smo se složile kako s njom trebamo ići na CMC festival. Ovaj festival je jako popularan i u Sloveniji, a ja se mogu pohvaliti da sam prva Slovenka koja je tamo nastupala", rekla je Ana Vurcer.

"Pripremili smo jednu veselu i zabavnu pjesmu i u njoj se radi o ljubavi između majke i sina. Nadam se da će se svidjeti publici kao što se svidjela i nama", kaže Silvia.

I popularni tamburaši u starkama, Mejaši, spremni su za dobru zabavu u Vodicama gdje su prošle godine nastupili s hitom "Ale, ale".

"Kod nas se promijenilo od prošlog festivala što smo jednu godinu stariji, neki su se oženili, neki će se tek ženiti, a i pandemija nam je ušparala neki novac jer nismo trošili benzin da bi otišli na koncerte. Jedva čekam da se to sve skupa vrati pa da potrošimo opet na benzin i vratimo se na pozornicu", kaže Nikola Bosilj.

"Svaka pjesma nam je novi izazov i uvijek pokušavamo biti drugačiji od drugih. Lijepa je ta reakcija publike kad mi napravimo budale od sebe, kao što uvijek radimo. No, nama je to interesantno jer pokušavamo svaku pjesmu predstaviti na nekakav zanimljiv način", ističe pjevač Edo Drakulić.

Mejaši na CMC festival stižu s pjesmom "Nije to vino" koja će se naći na novom studijskom albumu koji će izaći nešto prije festivala.

"Pjesma je totalno drugačija od dosadašnjih pjesama Mejaša. Tipičnu ljubavnu priču okrenuli smo u svoju korist i na naš mejaški način je uobličili", kaže Nikola i dodaje kako će biti pravi cirkus kad oni izađu na pozornicu CMC festivala.

CMC festival ima Mejaše, ali ima i Ljubavnike, bend koji se u zadnje vrijeme drži vrhova top lista i ne silazi s njih. Upravo su predstavili i pjesmu s kojom će nastupiti u Vodicama - "Ne zaboravi me". Nakon njihovog nastupa sigurno ih nitko neće zaboraviti.

"Mi smo još uvijek relativno mladi pa nas je prošle godine netko iskusniji vodio kroz Vodice i svu ljepotu ovog festivala. Bili su to Begini, a ove godine skupili smo snage i dolazimo sami s pjesmom koja je brza i ljetna.", kaže Mario Regelja, glavni "ljubavnik u bendu".

Od benda Ljubavnici ove godine čut ćemo nešto živo, ali i dalje ljubavno.
"Nismo stavili neke skrivene poruke u naziv benda i vodili smo se od početaka da će tema naših pjesama biti isključivo ljubav. Otuda Ljubavnici zbog ljubavnih pjesama", ističe.

Nakon dugo godina na CMC festival u Vodice vraća se hitmejkerica Antonija Šola. Po prvi put Vodice će glazbene zvijezde preplaviti tik pred jesen, a sukladno epidemiji koronavirusa. No, Antonija ne sumnja u dobru zabavu.

"Mislim da se klima promijenila tako da će tada biti najbolje ljeto. Najbitnije je da se održi i da se situacija stabilizira što više te da ljudi ponovno dolaze na koncerete. Nema nekih drugih očekivanja osim dobre zabave, pjesme, druženja i publike", kaže Antonija koja će nastupiti s pjesmom "Ponovo".

Već dulje vrijeme ovu pjesmu je čuvala u ladici.

"Zapravo sam tražila pravi trenutak, vrijeme i mjesto kako bi ona zaživjela najbolje. Tako da sam ovu pjesmu baš osjetila da je super za CMC festival i za nju je idealno da se pojavi na festivalu jer je vesela. Ljude će oraspoložiti, pozitivna je i lagana i jako se veselim", ističe Antonija koja je pjesmu radila s Mariom Regeljom iz grupe Ljubavnici.

"Rekla sam Mariju da napiše nešto što će biti za mene, on je pjesmu sklopio koju sam ja dalje razradila", zaključuje.

Vidimo se u Vodicama, na CMC festivalu powered by Calzedonia, 4. i 5. rujna 2020. godine. Uskoro će u prodaji biti dostupan trostruki CD sa svim pjesmama festivala.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala