Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Borba između Netflixove serije Space Force i istoimenog Trumpovog vojnog programa
Netflix je već pobijedio američku vladu u osiguravanju prava korištenja naziva u svijetu

Borba između Netflixove serije "Space Force" i istoimenog Trumpovog vojnog programa

Američki predsjednik Donald Trump u zadnje vrijeme nema baš puno sreće s održavanjem kontrole, mira i reda u svojoj državi, a sad se čini da gubi bitku i protiv Netflixa i to oko naziva njihove najnovije humoristične serije Space Force.

Najveća streaming platforma na svijetu već je osigurala prava da zaštiti naziv Space Force u Europi, Australiji, Meksiku i drugdje, ali što je sa SAD-om?

Ono što je za sada poznato jest da su američke Zrakoplovne snage već predale zahtjev za zaštitu imena s namjerom korištenja istog, iako još ništa nije službeno. U SAD-u sustav za zaštitne znakove djeluje na način da onaj tko prvi koristi taj znak / ime ima pravo prvenstva, za razliku od ostatka svijeta gdje pravo prvenstva ima onaj koji je prvi došao sa zahtjevom, bez obzira koristi li to ime ili ne.

Sve bi to moglo dovesti do pravnih problema između SAD-a i Netflixa, iako su parodije zakonski zaštićene što se tiče trademarka. No, za sada se to pitanje još nije postavilo u SAD-u, iako je Netflix zaštitio taj naziv u ostatku svijeta.

Glasnogovornik Zrakoplovnih snaga kratko je izjavio: "Trenutno nismo upoznati s bilo kakvim sukobima oko naziva s fikcionalnim programom Space Force koji producira Netflix. Želimo Netflixu i producentima serije sve najbolje u njihovom kreativnom prikazu najnovije grane naše vojske."

Serija Space Force dostupna je na Netflixu, a bavi se stvaranjem novog ogranka američke vojske - svemirske jedinice pod nazivom Space Force.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala