Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hartley Sawyer dobio otkaz radi rasističkih objava
Glumac se više neće pojaviti u seriji "The Flash" nakon otkrivanja niza uvredljivih objava na društvenim mrežama

Hartley Sawyer dobio otkaz radi rasističkih objava

Hartley Sawyer, glumac koji se od 2017. godine nalazi u ulozi Ralpha Dibnyja u popularnoj seriji The Flash, dobio je otkaz nakon otkrivanja niza rasističkih objava i komentara koje je objavljivao na Twitteru nekoliko godina prije nego se priključio seriji The Flash.

Sawyerovi tweetovi puni su kritike, koristi iznimno seksistički, nasilan, rasistički, porugljivi i općenito problematičan govor, najvjerojatnije u svrhu šokiranja. Čim su te objave pronađene i objavljene u javnosti, Sawyer je obrisao svoj Twitter profil.

The CW, Warner Bros., Berlanti produkcija i showrunner Eric Wallace dali su izjavu za medije vezano uz slučaj:

Hartley Sawyer se neće vratiti u sedmoj sezoni The Flasha. S obzirom na njegove objave na društvenim mrežama, mi ne toleriramo pogrdne komentare usmjerene na bilo koju rasu, narodnost, nacionalno porijeklo, spol ili seksualnu orijentaciju. Takve komentari u suprotnosti su s našim vrijednostima i stavovima, koji streme stvaranju sigurne i produktivne radne okoline u kojoj su svi uključeni i prihvaćeni.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My words, irrelevant of being meant with an intent of humor, were hurtful, and unacceptable. I am ashamed I was capable of these really horrible attempts to get attention at that time. I regret them deeply. This was not acceptable behavior. These were words I threw out at the time with no thought or recognition of the harm my words could do, and now have done today. I am incredibly sorry, ashamed and disappointed in myself for my ignorance back then. I want to be very clear: this is not reflective of what I think or who I am now. Years ago, thanks to friends and experiences who helped me to open my eyes, I began my journey into becoming a more responsible adult - in terms of what I say, what I do, and beyond. I've largely kept that journey private, and this is another way that I have let so many down. I still have more work to do. But how I define myself now does not take away the impact of my words, or my responsibility for them. I am very sorry.

A post shared by Hartley Sawyer (@hartleysawyer) on

Showrunner Wallace objavio je zasebnu izjavu, u kojoj uz komentar o Sawyerovom izbacivanju iz serije, daje i svoju izjavu vezano uz pokret Black Lives Matter, koji je trenutno aktivniji u SAD-u kroz proteste nakon smrti Georgea Floyda. Zvijezda serije The Flash, Grant Gustin samo je kratko komentirao: "Nemam puno toga za dodati jer su Wallaceove misli tako elokventno i moćno izražene. Moram reći da sam bio šokiran, žalostan i ljut kada sam vidio te tweetove. Riječi znače."

Na cijelu priču je komentar imao i sam Sawyer, koji je preko Instagrama objavio svoju ispriku radi komentara koje je objavljivao prije mnogo godina, u kojoj piše kako je su njegove "riječi, iako su bile namijenjene kao humor, ipak bile štetne i neprihvatljive".

Između ostalog je napisao i: "Sramim se što sam uopće koristio ove uistinu grozne pokušaje da privučem pažnju u to vrijeme. Duboko to žalim. To nije bilo prihvatljivo ponašanje. To su riječi koje sam izbacio u to vrijeme bez razmišljanja ili shvaćanja štete koju moje riječi mogu učiniti i koju su danas i učinile. Nevjerojatno mi je žao, sram me i razočaran sam u sebe i vlastito neznanje od onda. Želim biti vrlo jasan: to ne odražava što mislim danas i tko sam ja sad."

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala