Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Veliki filmski hitovi će otvoriti kina u Kini
Za početak prikazivanja biraju se najpoznatiji blockbusteri kao što je "Interstellar" kako bi privukli gledatelje

Veliki filmski hitovi će otvoriti kina u Kini

Foto: YouTube

Kina je krenula s ozbiljnim pripremama kako bi se u što skorijem vremenu tamo mogle otvoriti kino dvorane i početi s prikazivanjem filmova.

Kineske vlasti pripremaju smjernice prema kojima bi se projekcije održavale, a trenutno je u tijeku odabir filmova koji će se prvo vrijeme prikazivati u kino dvoranama, a riječ je o velikim hitovima kako bi se privukli gledatelji. Datumi početka prikazivanja morat će biti sinkronizirani diljem države, ali nije jasno znači li to da će se sva kina otvoriti na isti datum ili je samo riječ o kasnijim projekcijama filmova. Film koji će vrlo vjerojatno dočekati povratak publike je Interstellar koji će se prikazivati u 4DX verziji u svim većim kinima, a nakon njega uslijedili bi drugi (već viđeni) blockbusteri.

Kina je zatvorila svoje kino dvorane još krajem siječnja s tim da ih je navodno preko dvije tisuće do daljnjega zatvorilo svoja vrata.

Njihovo Nadležno tijelo još je 8. svibnja navelo da će se kina moći početi otvarati uz adekvatne zdravstvene mjere te je 28. svibnja otvaranje omogućeno, no to se do današnjeg dana nije dogodilo. Razlog: svi čekaju dodatno odobrenje lokalnih vlasti, te službeni odabir filmova koji će moći prikazivati.

Kino dvorane u zatvorenom u Hrvatskoj pauziraju s radom od 19. ožujka s tim da se od nedavno neki naslovi mogu pogledati na otvorenom. Navodno će se situacija početi mijenjati od 15. lipnja, no tada slijedi drugi problem – nedostatak (novog) filmskog sadržaja jer su gotovo svi filmovi dobili odgodu prikazivanja najmanje do jeseni.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala