Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Velečasni Brown istražuje nove zločine
Na male ekrane Hrvatske radiotelevizije stižu nove, uzbudljive avanture velečasnog Browna koji istražuje nove misterije

Velečasni Brown istražuje nove zločine

U nedjelju, 31. svibnja na HRT – HTV 2 u 9:25 sati simpatični velečasni Brown vraća se riješiti još tajanstvenih zločina u sanjivu selu Kemblefordu.

U Engleskoj smo pedesetih godina 20. stoljeća, u provinciji punoj malenih sela, seoskih župnih crkava i velikih ladanjskih kuća. Serija se temelji na pripovijetkama G. K. Chestertona, a u svakoj epizodi velečasni Brown istražuje zločin na sebi svojstven način, oslanjajući se na intuiciju i psihologiju. Zagonetnomu svećeniku ponovno pomažu ozbiljna župna tajnica gđa McCarthy i buntovna Bunty, crna ovca jedne od najuglednijih obitelji u Britaniji.

U ovoj 6. sezoni velečasni Brown će istraživati sumnjivu smrt u domu umirovljenika, a partija boćanja brzo će izmaknuti nadzoru kad igralište postane mjesto zločina. Zanosna mondenka ledi Felicia Montague vratit će se u Kembleford i uplesti se u opasan odnos sa sovjetskim špijunom. A kad Katherine Corven neočekivano izađe iz zatvora, ta neprijateljica iz prošlosti doći će se osvetiti velečasnomu Brownu.

U 9. epizodi Cvijet golf-terena velečasni Brown i gđa McCarthy sastanu se s Raylanom Reeveom na njegovu novom golf-terenu i u travi zateknu poruku "Vrati se kući ili umri". Inspektor Mallory posjeti Hermione koja ima jasan motiv za vandalizam nakon što je Raylanov prostrani golf-teren narušio njezin vrt, no nikako joj ne može prišiti prekršaj. Sutradan na golf-turniru Bunty sudjeluje u ženskom kupu prerušena u gđicu Desiree Lecoq, kako njezin otac ne bi saznao za tu zabavu. Natječe se protiv Raylanove mlade unuke Morgane, što Morganina majka Tamara nikako ne odobrava. Kad Buntyna loptica odleti u trstik, ona ondje posve neočekivano zatekne truplo.

U 10. epizodi Dvije smrti Herculera Flambeaua kad velečasni Brown pročita da je Hercule Flambeau preuranjeno umro u Italiji, ponovno se posveti šifriranom pismu i ključu koje mu je Flambeau nedavno poslao. Za to vrijeme, Željezna kruna Lombardije, kruna s čavlom koji je bio zabijen u Kristovo tijelo na križu, stigne u Gloucestersku katedralu.

Velečasnog Browna dočeka Lisandra koja se predstavi kao Flambeauova nova supruga. Prepriča mu dan kad je umro i otkrije da zna za pismo i ključ. Po povratku u župni dvor Bunty i gđa McCarthy zateknu nered i ključ je ukraden. Razmišljajući o Flambeauovu pismu, velečasni Brown shvati da bi ključ mogao otvoriti sef u kojem je Željezna kruna. Odluči o svemu izvijestiti biskupa te sjedne u vlak za Gloucester i nimalo se ne iznenadi kad susretne starog neprijatelja kako ga živ i zdrav čeka u vlaku. Može li velečasni Brown zaštititi krunu i pomoći Flambeauu da se jednom zauvijek iskupi?

U seriji glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (ledi Felicia).

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala