Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Međunarodni filmski festival Karlovy Vary na malo drugačiji način
Iako je otkazan, organizatori su se sjetili Festival premjestiti u kina diljem Češke i tako prikazati odabrane naslove

Međunarodni filmski festival Karlovy Vary na malo drugačiji način

Foto: Twitter

Jedan je od najstarijih festivala na svijetu i najpoznatiji u srednjoj i istočnoj Europi jest Međunarodni filmski festival Karlovy Vary koji će se ove godine održati diljem Češke.

16 filmova bit će prikazano u 96 kino dvorana u ukupno 80 gradova i to u periodu od 9 dana. Program ide pod nazivom KVIFF at Your Cinema što je inače naziv post-festivalske filmske serije koja se održava na sličan način. Ovogodišnji festival trebao je biti održan od 3. do 11. srpnja prije nego što je otkazan zbog pandemije koronavirusa, a u tom će terminu onda biti KVIFF at Your Cinema.

Svaki film bit će prikazan samo jednom u svakom kinu s tim da će projekcija biti održana u isto vrijeme u svim kinima, a svaki od filmova prije same će projekcije biti predstavljen s važnim informacijama.

Predsjednik festivala Jiří Bartoška rekao je: "Zbog situacije u kojoj se nalazimo gledatelji ne mogu posjetiti grad Karlovy Vary pa smo odlučili barem djelić Festivala dovesti k njima. To je naš način na koji želimo zahvaliti posjetiteljima, gostima i filmskim entuzijastima koji svake godine naprave odličnu festivalsku atmosferu u Varyma."

Dodao je i kako je mnogo producenata i distributera odgodilo premijere svojih filmova pa će tako KVIFF at Your Cinema javnosti dati mogućnost novih sadržaja u ovo neobično vrijeme. Neki od naslova su europske premijere hvaljenih filmova sa Sundancea: Luxor redateljice Zeine Durra u kojoj glavnu ulogu ima Andrea Riseborough, Fernanda Valadez sa svojom debitantskom dugometražnom dramom Identifying Features, te dokumentarac The Mole Agent redateljice i scenaristice Maite Alberdi. Od ostalih naslova bit će humorna drama Babyteeth Shannon Murphy, akcijska drama Proxima Alice Winocour, glazbena drama Ema Pabla Larraína, drama Mogul Mowgli Bassama Tariqa, te još jedna drama Honey Boy Alme Har'el.

55. Međunarodni filmski festival Karlovy Vary bit će održan od 2. do 10. srpnja 2021. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala