Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ipak otkazano: Filmski festival u Cannesu neće se održati ove godine
Festival se neće održati, ali će odabrani filmovi biti prikazani na nekom drugom događaju

Ipak otkazano: Filmski festival u Cannesu neće se održati ove godine

Foto: PR Photos

Organizatori su dugo razmišljali što će s Cannesom, a sad je donešena odluka da se on ove godine neće održati, čak ni virtualno.

Filmski festival u Cannesu, koji tradicionalno počinje u svibnju, početkom travnja je bio pomaknut na lipanj ili srpanj, što je također bilo odgođeno zbog tijeka pandemije koronavirusa. U samom početku bila je u potpunosti otpisana mogućnost virtualnog festivala tako da je samo trebalo čekati kad će biti definiran novi datum, što se očito neće dogoditi. Iako se Festival kao takav ove godine neće održati svejedno se planira sponzorirati projekcije filmova koji bi bili odabrani za prikazivanje na Cannesu, na drugim festivalima i u kinima.

Umjetnički redatelj Thierry Frémaux u intervjuu za Screen Daily rekao je kako nikad nije mogao zamisliti otkazivanje festivala koji je originalno trebao danas početi, te da se osjeća jako melankolično i nostalgično zbog situacije: "Slijedom ovih okolnosti fizičko izdanje Cannesa 2020 je teško pojmiti pa ćemo zato napraviti nešto drugačije. ... Svi shvaćaju da je održavanje Festivala ove godine nemoguće."

Frémaux je dodao kako će početkom lipnja objaviti popis filmova koji bi bili prikazani na ovogodišnjem festivalu i koji će potom biti prikazati i sponzorirani na drugi način, što je nazvao Cannes hors les murs iliti Cannes outside the walls. Među filmovima se spominju The French Dispatch (Wes Anderson), Da 5 Bloods (Spike Lee), Three Stories (Nanni Moretti) te Pixarov animirani Soul. Što to točno znači i na koji će način filmovi biti pod sponzorstvom Cannesa, još nije poznato.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala