Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Isplatilo se: Trolovi: Svjetska turneja u 3 tjedna zaradili 100 milijuna dolara
Universal je riskirao i svoj animirani film odlučio pustiti kao VOD što se pokazalo kao odlična odluka

Isplatilo se: "Trolovi: Svjetska turneja" u 3 tjedna zaradili 100 milijuna dolara

Foto: YouTube

Universal je početkom mjeseca odlučio riskirati i svoj animirani film Trolls World Tour (Trolovi: Svjetska turneja) odmah staviti na servise on-demand, a to se pokazalo uspješno i isplativo.

"Rezultati za film Trolovi: Svjetska turneja nadmašili su sva naša očekivanja i pokazali da je moguće i isplativo prikazivati filmove na ovaj način", rekao je za Wall Street Journal direktor NBCUniversala Jeff Shell.

Studio je u svom službenom izvješću objavio da je nastavak hita Trolovi iz 2016. od 10. travnja do ovog utorka bio virtualno iznajmljen skoro 5 milijuna puta što je zarada od skoro 100 milijuna dolara. Za razliku od prikazivanja u kinima, gdje se zarada podjednako dijeli s kino prikazivačem, kod VOD principa studiju ide 80% digitalnih naknada. Budući da su Trolovi: Svjetska turneja stavljeni za najam po nešto višoj cijeni od uobičajene (19,99 dolara), zarada je prilična (dakle skoro 80 milijuna dolara za Universal). Za usporedbu, Trolovi su 2016. ukupno zaradili 346 milijuna dolara u kinima, a imali su budžet od visokih 125 milijuna dolara (budžet za nastavak bio je oko 90 milijuna).

Ovakav uspjeh nekog filma u digitalnom izdanju mogao bi kasnije postati problem između studija i kina koji su do pandemije koronavirusa inzistirali na 90 dana razmaka od zadnjeg dana prikazivanja u kinima do digitalne verzije filma. No, taj vremenski okvir postao je upitan i prije pandemije, a trenutna situacija sigurno ne pogoduje kino prikazivačima.

Anna Kendrick i Justin Timberlake ponovno su posudili glasove glavnim junacima Poppy i Branchu koji u nastavku otkrivaju da su samo jedno od šest plemena Trolova u šest različitih zemalja koje zastupaju različite glazbene žanrove. Režiju nastavka potpisuje Walt Dohrn, jedan od redatelja originala.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala