Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ova serija je gledanija čak i od razvikanog Tiger Kinga
Netflixova originalna serija "Ozark" s premijerom 3. sezone nadmašila je gledanost dokumentarne serije "Tiger King"

Ova serija je gledanija čak i od razvikanog "Tiger Kinga"

Foto: YouTube

Prije mjesec dana dobili smo novu, treću sezonu serije Ozark koja je, sudeći prema podacima tvrtke za istraživanje tržišta Nielsen, bila gledanija od nekih razvikanijih.

Iako se već mjesec dana priča o dokumentarnoj seriji Tiger King koja je izazvala veliko zanimanje diljem svijeta i bila broj jedan po gledanosti na Netflixu, prema najnovijim podacima postoji jedna serija koja ju je nadmašila. Riječ je o kriminalističkoj dramskoj triler seriji Ozark u kojoj glavne uloge imaju Jason Bateman i Laura Linney kao bračni par koji se s djecom seli u malu zajednicu u Missouriju, a čija je premijera treće sezone 27. ožujka prikupila prosječno 975 000 američkih gledatelja, dok je premijeru Tiger Kinga pratilo samo 280 000 ljudi na istom tržištu.

Naravno, Ozark ima najveću prednost po tome što je već otprije poznata serija s velikom bazom obožavatelja, dok je Tiger King (počeo) kao nova i nepoznata dokumentarna serija koja je postala svjetski fenomen. Ono što im je zajedničko jest da su svoju premijeru imale u savršeno vrijeme, kad je većina gledatelja u svojim domovima zbog pandemije koronavirusa i kad traži nešto novo i zabavno za pogledati. Osim samog Netflixa, Variety je usporedio i doseg objava na Twitteru na kojem je treća sezona Ozarka imala čak 1002,10% povećanja u interakcijama obožavatelja.

Iz Nielsena su za usporedbu dali podatke i za gledanost premijere druge sezone Ozarka koju je prvi dan popratilo 314 000 američkih gledatelja, te za još dvije popularne serije: zadnju sezonu Orange is the New Black je 26. srpnja prošle godine popratilo 536 000 ljudi, te drugu sezonu uzbudljive serije Mindhunter čija je gledanost 16. kolovoza također prošle godine bila 395 000 gledatelja.

Iz Netflixa su stigle službene brojke o novim pretplatnicima koje su zbilja odlične: u prvom kvartalu ove godine Netflix je dobio 15,8 milijuna novih pretplatnika što je više nego duplo od očekivanog.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala