Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže nova sezona serije Zakon i red: Odjel za žrtve
Na Drugom programu HRT-a od sljedećeg tjedna pratite 19. sezonu omiljene kriminalističke serije

Stiže nova sezona serije "Zakon i red: Odjel za žrtve"

Na male ekrane Hrvatske radiotelevizije u utorak, 28. travnja na HTV 2 u 23:10 sati stižu nove epizode serije Zakon i red: Odjel za žrtve. Pred nama je 19. sezona najdugovječnije serije koja se prikazuje na malim ekranima i koja je do sada osvojila 51 nagradu i 149 nominacija.

Radnja ove napete i emocijama nabijene serije iz NBC-jeve franšize Zakon i red prati život i rad detektiva elitnoga njujorškog Odjela za žrtve, koji istražuju slučajeve silovanja, zlostavljanja djece i obiteljskog nasilja.

Poručnica Olivia Benson vršiteljica je dužnosti zapovjednice Odjela i iskusna veteranka koja se u karijeri nagledala svega. Veoma je empatična i poslu pristupa sasvim profesionalno. Istodobno se bori s demonima prošlosti i kao majka maloga djeteta strepi pred budućnosti, zbog čega se poistovjećuje i sa žrtvama i s počiniteljima zločina.

Za ulogu Olivije Benson Mariska Hargitay osam je puta nominirana za nagradu Emmy u kategoriji glavne glumice u dramskoj seriji, kojom je 2006. i ovjenčana. U istoj je kategoriji šest puta nominirana za nagradu Udruženja američkih glumaca te dvaput za Zlatni globus, koji je dobila 2005. Četiri je puta osvojila nagradu Gracie Allen u kategoriji glavne glumice, i to 2004., 2009., 2014. i 2017. Godine 2013. dobila je i zvijezdu na holivudskome Šetalištu slavnih.

Detektiv Odafin Fin Tutuola zamjenik je Olivije Benson, poznat po svojem britkom humoru i dugogodišnjem radu na tajnim zadacima, zbog čega je idealni partner svim svojim kolegama. Detektivka Amanda Rollins predanim se radom dokazala u Odjelu, ali svejedno se iz dana u dan mora hvatati ukoštac s problemima s kojima se susreće na poslu. Detektiv Dominick Sonny Carisi u ekipu unosi svježinu i osebujni pristup istragama. Pomoćnik okružnog tužioca Rafael Barba vrsni je odvjetnik koji se predano i gorljivo bori za pravdu žrtava seksualnih zločina.

U seriji autora Dicka Wolfa uz Marisku Hargitay glavne uloge imaju Ice-T (detektiv Odafin Fin Tutuola), Kelli Giddish (detektivka Amanda Rollins), Peter Scanavino (detektiv Dominick Sonny Carisi), Raúl Esparza (tužilac Rafael Barba).

Godine 2015. serija osvojila je nagradu zaklade Imagen za najbolju seriju u udarnom terminu, i to zahvaljujući pozitivnom prikazu Hispanoamerikanaca u medijima. Godine 2012. serija je dobila nagradu NAACP Image za najbolju dramsku seriju.

Od četrnaest nominiranih epizoda, šest ih je osvojilo nagradu Prism, i to zbog vjerodostojnog prikaza zloporabe droga i psihičkih bolesti. Tri su epizode nominirane za nagradu GLAAD Media za najbolji prikaz LGBT zajednice. Serija je deset puta nominirana za nagradu Edgar Allan Poe u kategoriji najbolje epizode, koju je dvaput i osvojila. Franšiza Zakon i red i dan-danas privlači gledatelje, a Odjel za žrtve otkupilo je više od 250 televizijskih kuća iz cijeloga svijeta.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala