Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Narkosi sele u Meksiko u četvrtoj sezoni
Četvrta sezona hit-serije o višemilijunskom krijumčarenju droge seli u Meksiko i stiže na RTL Crime

Narkosi sele u Meksiko u četvrtoj sezoni

Četvrta sezona Narcosa, premijerno prikazana krajem 2018. na Netflixu, ostala je u rukama istog produkcijskog tima - Chris Brancato, Carlo Bernard i Doug Miro, no dobila je sufiks “Meksiko” te se seli iz Kolumbije i usredotočuje na ilegalnu trgovinu droge u Meksiku, tj. otkriva početak modernog rata protiv droge u toj zemlji, počevši od vremena kad su meksički trgovci ljudima bili samo neorganizirana gomila sitnih neovisnih uzgajivača i preprodavača kanabisa, do uspona kartela Guadalajara u 80-ima, kada je Félix Gallardo (Diego Luna) ujedinio kriminalce kako bi izgradio svoje carstvo.

Agent DEA Kiki Camarena (Michael Peña) seli se sa svojom suprugom i sinom iz Kalifornije u Guadalajaru kako bi preuzeo novo radno mjesto i vrlo brzo saznaje da je njegov zadatak biti puno izazovniji nego što je mogao i zamisliti, u novim nastavcima u kojima su glavne uloge ponijeli Michael Peña kao agent DEA, Kiki Camarena, koji nastoji srušiti Gallardovo carstvo, te Diego Luna kao Miguel Ángel Félix Gallardo, vođa Guadalajara kartela i originalni boss moderne meksičke trgovine drogom, u četvrtoj sezoni koju gledamo na RTL Crimeu u od subote, 11. travnja.

Smještena i snimljena u Kolumbiji, hit-serija autora Chrisa Brancatoa, Carla Bernarda i Douga Mira, fascinantna je biografska kriminalistička drama o mafijaškom bossu Pablu Escobaru, koji je postao milijarder proizvodeći i distribuirajući kokain. Pablovu moć, ali i život, u ovoj iznimnoj seriji pratimo kroz sukobe s DEA-om, policijskom agencijom za suzbijanje droge, ali i borbu za prevlast s drugim narkobosovima. Produkcijsko partnerstvo Netflixa i Gaumont International Televisiona isporučilo je seriju koja je zaludjela cijeli svijet, a koja se 2015. počela ekskluzivno prikazivati na Netflixu, na kojem je prikazana i druga sezona 2016. te treća 2017., da bi je 2018. zamijenila nova serija Narcos - Mexico.

Seriju otvaraju riječi pripovjedača: "Magični realizam dogodi se kada se stvarnost isprepliće s fantastikom, nečim previše čudnim za povjerovati. Postoji razlog zašto se u Kolumbiji rodio magični realizam.“ Posebno objašnjenje ovog citata nije potrebno dok gledatelji svjedoče gotovo nestvarnoj priči o usponu i padu Escobara i njegovog zločinačkog kartela, koju je režirao proslavljeni brazilski redatelj José Padilha, koji stoji iza Elite Squad (2007.), najvećeg kinohita u povijesti Brazila, kao i njegovog nastavka iz 2010.

Padilhina vizija Escobarovog uspona do mafijaškog bossa ne oteže radnjom. Serija je brzog ritma, drži se činjenica i istinitih događaja, dok arhivske snimke podsjećaju na realnost i horor koji je počinio Escbobar te seriji daju dozu dokumentarnosti. U svakom slučaju, serija je intenzivna, baca svjetlo na neke činjenice s kojima javnost možda nije bila upoznata te doista na trenutke djeluje uznemirujuće, ali sve u svemu, jednom kada je počnete gledati, nećete je napustiti sve do posljednje epizode. To pokazuju i rezultati gledanosti, koji u većini serija opadaju iz sezone u sezonu, dok je ovdje slučaj upravo obratan - serija niti u jednom trenutku ne gubi na snazi, štoviše, svoj maksimum gledanosti postiže u trećoj sezoni.

Brojne nagrade (3) i nominacije (15), naravno, nisu izostale od najprestižnijih američkih i britanskih organizacija - Zlatnog globusa, BAFTA-e, People's Choice Awards itd. te samo potvrđuju da je ova serija jedna od najuzbudllivijh koje su se pojavile posljednjih godina.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala