Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ministarstvo znanosti i obrazovanja i RTL Hrvatska pokreću Maturu na RTL2
Od danas svake subote od 9:30 do 11:30 sati emitirat će se program za sve koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i RTL Hrvatska pokreću "Maturu na RTL2"

Foto: RTL

Sadržaj programa koji će se emitirati svake subote namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Nakon što se u program nastave na daljinu uključila i RTL Hrvatska, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s televizijskom kućom osiguralo novi edukativni program – Matura na RTL2, koji s emitiranjem započinje u subotu, 28. ožujka, na programu RTL2 od 9.30 do 11.30 sati.

Sadržaj programa koji će se prikazivati svake subote namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature.

Prva Matura na RTL2 odnosit će se na pripreme za maturu iz Hrvatskoga jezika pa će tako nastavnici Hrvatskog jezika i znanstvenici s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje videolekcijama pomoći maturantima da se što kvalitetnije pripreme za polaganje eseja na maturi.

Naglasak će biti stavljen na:
- primjere i analize različitih vrsta eseja
- savjetovanje kako napisati dobar esej
- upućivanje na najčešće jezične pogreške u pisanome izražavanju

„Maturom na RTL-u na svojevrstan ćemo način oplemeniti nastavu na daljinu i pokazati da su nam maturanti u fokusu i da mislimo na njihove konkretne pripreme za maturu. Maturantima su u ovim izvanrednim okolnostima pomoć i podrška potrebni“, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

„Mi kao RTL Hrvatska izuzetno smo ponosni što, osim redovitog i objektivnog izvještavanja našeg Informativnog programa u ovoj teškoj situaciji, možemo dati podršku Ministarstvu obrazovanja, sjajnoj inicijativi i projektu nastave na daljinu. S programom Matura RTL2 u potpunosti posvećuje svoje jutarnje termine obrazovanju“, rekao je predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, Marc Puškarić.

Podsjetimo, za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je Škola na Trećem, za učenike viših razreda osnovne škole i srednje škole online, a svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju (backup). Nastavu na daljinu učenici mogu pratiti na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/, na pripadajućem YouTube kanalu Škole za život https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w, YouTube kanalu Škole na Trećem https://www.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjw te televizijskim programima HRT3, SPTV i RTL2. Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali tako da je učenicima u svakom trenutku barem jedan od njih dostupan.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala