Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U Kini otvoreno više od 500 kina zbog smanjenja opasnosti od koronavirusa
Neke kino dvorane su otvorile svoja vrata iako je broj gledatelja minimalan

U Kini otvoreno više od 500 kina zbog smanjenja opasnosti od koronavirusa

Foto: YouTube

U Kini je ponovno otvoreno nešto više od 500 kina kako je broj ljudi zaraženih s koronavirusom u opadanju, no odaziv nije velik.

Variety piše da se 486 kina otvorilo u petak, a s jučerašnjim danom broj otvorenih kina bio je 507 što je samo 5% otvorenih kina naspram koliko ih je radilo prije pandemije.

Iz sigurnosnih razloga u kinima većinom igraju domaći filmovi koji su već bili prikazani, a sve kako bi se broj gledatelja održao na minimumu. Zarada u petak bila je samo 2 tisuće dolara, a u nekim provincijama nije bila prodana niti jedna ulaznica. Diljem Kine nije bio zabilježen niti jedan novi lokalni slučaj zaraze, već su svi novi bili vezani s dolascima izvana.

Prošlogodišnji kineski triler Sheep Without A Shepherd bio je najgledaniji protekli vikend, a na drugom mjestu po gledanosti je animirana akcijska komedija Spycies. Vodeći kineski distributer holivudskih filmova uspio se dogovoriti da će biti prikazani neki od američkih hit filmova pod uvjetom da sva zarada od prodaje ulaznica ostane tim kinima. Zasad je riječ o Oskarom nagrađenoj drami Zelena knjiga: Vodič za život i avanturi Smisao života jednog psa, no još se ne zna kad će krenuti njihovo prikazivanje. Warner Bros. natuknuo je da bi se u kinima mogao prikazivati Harry Potter i kamen mudraca kako bi film potaknuo ponovni odlazak u kina, ali još se ništa službeno ne zna.

Otvaranje ostalih kina čeka odluke guvernera određenih provincija te, dakako, ovisi i o trendu smanjenja slučajeva zaraze koronavirusom. Sve u svemu, neki dijelovi kineske ekonomije se polako vraćaju.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala