Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ramirez - Sedam
Grupa Ramirez je ove godine glavni medijski i glazbeni nositelj kampanje s ciljem osvještavanja i senzibiliziranja javnosti o oboljelima od AIDS-a

Ramirez - "Sedam"

Album Divovi i kamikaze
Izdavač DOP Records / Menart
Autor spota Darko Drinovac
Trajanje 5'14''
Ocjena 4/5



Kako bi spojili ugodno s korisnim, zagrebačka grupa Ramirez odlučila je promociju svog najnovijeg albuma "Divovi i kamikaze" (koji izlazi na tržište ovih dana odnosno sredinom travnja) povezati sa svojim angažmanom u HUHIV (Hrvatska udruga za oboljele od HIV-a). Naime, Ramirez je ove godine glavni medijski i glazbeni nositelj kampanje s ciljem osvještavanja i senzibiliziranja javnosti o oboljelima od AIDS-a i HIV infekcije.

Shodno tome, prvi singl "Sedam" koji najavljuje novi album ujedno je poslužio za spomenutu akciju i ukazivanje na istinski velik problem o kojem se premalo govori. "Pjesma vizualizira stanje svijesti u kojem se pojedinac nalazi nakon suočavanja s činjenicom da je možda zaražen HIV-om. Puk treba 'prestrašiti', natjerati ih da prođu kroz mučninu slika, muzike i teksta pjesme, te da ih se na kraju uputi na nužnost testiranja..." izjavio je o pjesmi frontman grupe Aljoša Šerić.

Za izradu spota angažiran je Darko Drinovac. I dobro da su ga angažirali jer je Drinovac snimio vrlo dobar spot koji sjajno prati tekst pjesme odradivši vrlo zahtjevan posao ne upadajući u zamku pretencioznosti. Cijeli spot, kao uostalom i sama pjesma djelomično podsjeća na film Dalibora Matanića "Volim te" ali isključivo zbog tematike dok je Drinovac odlično iskoristio mladog glumca Luku Petrušića koji je pak znalački dočarao muku koja ga je snašla. Vizualno atraktivan, sjajno montiran i uz mnoštvo efektnih kadrova depresivnog Petrušića u kombinaciji sa svirkom Ramireza u odličnom ambijentu, spot doista nudi efektnu priču koja na najbolji mogući način dočarava problematiku o kojoj pjevaj Šerić i grupa Ramirez. Poput malog igranog filma za koji su Ramirez napisali naslovnu pjesmu. 


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala