Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Filmska godina žena
Donosimo kratki presjek filmske godine pred nama koju će obilježiti snažne žene

Filmska godina žena

Osmog ožujka je bio Međunarodni dan žena, koji obilježavamo kao dan kada pripadnicama ljepšeg spola čestitamo njihova društvena, socijala, ekonomska i svaka druga postignuća. U svijetu zabave, ljubitelji filmske industrije s nestrpljenjem očekuju nadolazeće hit filmove različitih žanrova čije su nositeljice upravo one - žene!

Donosimo kratki presjek filmske godine koja je pred nama, a ona je upravo u znaku žena!

Novu godinu započeli smo u velikom stilu s filmom Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn. Warner je ujedinio snage s megapopularnom Margot Robbie, otvorio lov na Harley Quinn i donio nam pravi akcijski chick flick! Joker ostavlja Harley Quinn i ona govori gledateljima da joj je sada bolje nego ikada u životu, da ima novog najboljeg prijatelja: hijenu po imenu Bruce, i uživa u svakodnevnim čarima poput omiljenog sendviča od jaja! Istovremeno sreće nekoliko žena koje provode dane na svoj način: rješavaju masovna ubojstva, ili nastupaju u klubu pod pokroviteljstvom masovnih ubojica i njihovih prijatelja.Ovo je priča o snažnim ženama koje pokušavaju pronaći svoju neovisnost, kako u sebi, tako i jedna u drugoj.

Nakon što je Harley Quinn pomela kinoblagajne, u kina nam je na Valentinovo stigao film Kao šefica. Legendarna Salma Hayek, čijem šarmu svijet ne može odoljeti već desetljećima, ovog puta našla se u ulozi negativke. Ona je vlasnica beauty carstva koje će pomrsiti računicu najboljim prijateljicama Meg i Mel. Duhovita kemija između zvijezda Tiffany Haddish i Rose Byrne, dvije moderne, samosvijesne i bliske prijateljice donosi nam uzbudljivu priču o prijateljstvu, osnaživanju žena i njihovoj samostalnosti. Kao šefica jedna od rijetkih komedija o ženama koja nije usmjerena na njihovu potragu za pravim muškarcem. Ovaj film je priča o ženama koje zajedno postižu uspjeh u poslu i odnosima.

U ožujku nam dolaze Disneyjev film o legendarnoj kineskoj ratnici Mulan. Neustrašiva mlada žena riskira sve iz ljubavi prema svojoj obitelji i svojoj zemlji te postaje jedna od najvećih ratnica u povijesti Kine. Kada kineski car izda dekret po kojem jedan muškarac iz svake obitelji mora služiti u carskoj vojsci kako bi obranili zemlju od sjevernih napadača, Hua Mulan, najstarija kćer časnog ratnika, odlazi u vojsku umjesto svog bolesnog oca. Maskirana u muškarca po imenu Hua Jun, prolazi brojna iskušenja na svakom koraku i mora naučiti iskoristiti svoju unutarnju snagu i prihvatiti svoj istinski potencijal. Ovo iskustvo će je pretvoriti u časnu ratnicu i donijeti joj poštovanje zahvalnog naroda i ponosnog oca.

Nakon Mulan, 2. travnja u kina dolazi film Radioaktivna, o jedinoj ženi koja je osvojila dvije Nobelove nagrade i to za dvije različite znanosti – fiziku i kemiju - Marie Curie. Ona je žena koja je oblikovala 20. stoljeće. Marie se suprotstavljala društvenim konvencijama u vrijeme kad žene nisu bile gotovo uopće prisutne u znanosti. Poljakinja koja je veći dio svojeg života provela u Francuskoj, morala se boriti za svoje obrazovanje i za to da se njezin glas čuje. Zajedno sa svojim mužem Pierreom zapanjila je cijeli svijet otkrićem radioaktivnosti. Danonoćno su radili s opasnim kemikalijama u oronuloj staroj šupi, bez žudnje za slavom i novcem. Spasila je nebrojene živote tijekom Prvog svjetskog rata zbog novih napredaka u medicini. Njezina otkrića omogućila su razvoj terapija pomoću radiologije za liječenje raka. Vizionarka koja je bila ispred svojeg vremena, Marie je bila briljantna znanstvenica te jedinstvena, strastvena i vrlo usredotočena osoba. U ulozi Marie Curie ćemo gledati fantastičnu Rosamunde Pike.

Krajem mjesec stiže novi Marvelov film - Black Widow. Natashu Romanoff koju glumi Scarlett Johansson, suočava se s mračnim dijelovima svoje smrtnosti kada se pojavi opasna zavjera povezana s njezinom prošlošću. Potaknuta silom koja se neće zaustaviti pred ničim, Natasha se mora baviti svojom poviješću kao špijunka i prekinuti odnos koji je ostao u njoj prije nego što je postala Osvetnica. Black Widow je prvi film u četvrtoj fazi Marvel Cinematic Universea.

U lipnju nam stiže Wonder Woman 1984, nastavak hita iz 2017. godine koji je srušio sve rekorde na kino blagajnama. Patty Jenkins i Gal Gadot koje su sudjelovale u kreiranju prvog nastavka, vraćaju nas na sami početak priče, u 1984. godinu. Ono što je također novina u ovom nastavku, su i novi neprijatelji, Wonder Women će u novoj avanturi odmjeriti snage s Max Lordom i The Cheetah. DC-ijev siguran recept za osvajanje filmskog platna: akcija, akcija i još malo akcije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala