Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vrhunske serije Narcos i Manifest na malim ekranima
Višestruko nagrađivane serije gledajte od danas 7.3., odnosno od ponedjeljka 9.3. na kanalu RTL Crime

Vrhunske serije "Narcos" i "Manifest" na malim ekranima

Foto: RTL

Smještena i snimljena u Kolumbiji, hit-serija Narcos autora Chrisa Brancatoa, Carla Bernarda i Douga Mira, fascinantna je biografska kriminalistička drama o mafijaškom bossu Pablu Escobaru, koji je postao milijarder proizvodeći i distribuirajući kokain. Pablovu moć, ali i život, u ovoj iznimnoj seriji kroz sukobe s DEA-om, policijskom agencijom za suzbijanje droge, ali i borbu za prevlast s drugim narko-bosovima gledatelji mogu pratiti na RTL Crimeu od subote 7. ožujka, subotom i nedjeljom u 21 sat po tri epizode, koje će se u reprizi moći pogledati od ponedjeljka do petka u 23.30 sati. Produkcijsko partnerstvo Netflixa i Gaumont International Televisiona isporučilo je seriju koja je zaludjela cijeli svijet, a koja se 2015. počela ekskluzivno prikazivati na Netflixu, na kojem je prikazana i druga sezona 2016. te treća 2017., da bi je 2018. zamijenila nova serija Narcos: Mexico.

Očima agenta DEA-e, Stevea Murphyja (Boyd Holbrook) u prvoj sezoni kronološki pratimo život Pabla Escobara (Wagner Moura) od kasnih 70-ih, kada je prvi puta počeo proizvoditi kokain pa do srpnja 1992. Escobar je uključen u crno tržište švercem alkohola, cigareta i kućanskih pomagala u kamionima, sve dok ne upozna čileanskog kemičara Matea „Cockroacha“ Morena (Luis Gnecco), koji Escobara upoznaje s koncepcijom proizvodnje nove profitabilne droge - kokaina. Laboratorij i proizvodnja se s vremenom povećavaju, a uz pomoć Carlosa Lehdera (Juan Riedinger) droga se transportira u Miami, gdje postane jako popularna među bogatima i poznatima. Štoviše, lanac distribucije se širi, velike količine novca iz SAD-a slijevaju se u Kolumbiju, dok bande u SAD-u ratuju za svoju dio kolača. Stoga Amerikanci šalju DEA tim kako bi riješio situaciju, a Murphy s Javierom Peñom (Pedro Pascal) počinje raditi s kolumbijskim vlastima, tj. pukovnikom Carillom kako bi se spriječio dotok kokaina u SAD, a Escobara smjestilo iza rešetaka. Bogatstvo i uspjeh Escobara čine lakom metom agentima DEA-e i kolumbijskoj vlasti, no njegov utjecaj, povezanost i izvori uvijek mu omogućuju da ostane korak ispred progonitelja.

Serija je brzog ritma, drži se činjenica i istinitih događaja, dok arhivske snimke podsjećaju na realnost i horor koji je počinio Escbobar te seriji daju dozu dokumentarnosti. U svakom slučaju, serija je intenzivna, baca svjetlo na neke činjenice s kojima javnost možda nije bila upoznata te doista na trenutke djeluje uznemirujuće, ali sve u svemu, jednom kada je počnete gledati, nećete je napustiti sve do posljednje epizode.

Ako volite dobru zagonetku i misterij, nova serija Manifest, koja počinje s prikazivanjem u ponedjeljak, 9. ožujka te će se prikazivati na RTL Crimeu od ponedjeljka do petka u 22.40 sati, sigurno će vas privući! Ova izvrsno ocijenjena serija usredotočena je na putnike i posadu komercijalnog aviona koji se iznenada pojavljuje nakon što je nestao prije nekoliko godina, dok se putnicima čini da let nije trajao dulje od predviđenog, od trenutka kada su ušli u zrakoplov. Naime, let 828 Montego Aira iz Jamajke za New York uletio je u turbulentno područje. Iako je turbulencija kratko trajala, bila je snažna, no piloti je nisu mogli izbjeći jer radar nije ništa pokazao. Nakon slijetanja u zračnu luku putnici i posada dočekani su u nevjerici i šoku. Naime, pet je godina prošlo od trenutka kada im se izgubio trag te se pretpostavljalo da su svi mrtvi. Nakon prvobitnog šoka za njihove najbliže, ali i čitavu javnost, sada je opet vrijeme da putnici nastave sa životima, no ubrzo se suočavaju s činjenicom da nisu više isti, nešto se promijenilo u to kratko vrijeme turbulencije: počinju čuti glasove, imaju vizije, štoviše, mogu vidjeti događaje koji će se tek dogoditi.

Serija najnovijeg datuma, koja je početkom godine krenula u novu sezonu na NBC-u, popunjava prazninu koja je nastala još završetkom Losta, mada to ne znači da otad nije bilo jako dobrih serija u tzv. žanru misterija i natprirodnog, poput Stranger Things, Dark, Fringe i nekih drugih. Prva sezona premijerno je prikazana u rujnu 2018,. nakon što je NBC dao nalog da se snimi 13 epizoda da bi dodatno bile snimljene još tri, koje zaokružuju prvu sezonu. Autor serije je Jeff Rake, ujedno i izvršni producent uz filmsku legendu Roberta Zemeckisa i Jacka Rapkea. Uz pažljivo birane glumce, među kojima prednjače Melissa Roxburgh i Josh Dallas serija je ostvarila onaj fini balans između natprirodnog i melodrame. Prvu epizodu, ove vrlo obećavajuće serije, gledalo je čak 18,4 milijuna gledatelja, a njenu zvjezdanu budućnost nagovještavaju i nominacije u kategorijama najbolje ZF serije i najboljeg primetime programa na prestižnim Saturn, tj. Imagen nagradama.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala