Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi film Harrisona Forda imat će gubitak od 50 milijuna dolara
"Zov divljine" napravljen je s prilično visokim budžetom, a film nije hit kakav se očekivao

Novi film Harrisona Forda imat će gubitak od 50 milijuna dolara

Foto: YouTube

Čini se kako će najnoviji film Harrisona Forda Zov divljine biti ovogodišnji gubitnik za 20th Century Fox.

Adaptacija poznatog istoimenog romana Jacka Londona zaradila je solidnih 45 milijuna dolara u Sjevernoj Americi i još 79 milijuna u ostatku svijeta nakon samo dva tjedna prikazivanja u kinima što bi bio odličan rezultat da film nije imao jako visok budžet. Naime, Zov divljine snimljen je s oko 125 milijuna dolara što znači da bi trebao zaraditi između 250 i 275 milijuna dolara da bi uopće bio na nuli, piše Variety. Studio će tim filmom biti u gubitku od oko 50 milijuna dolara što oštećuje i Disney jer Fox spada pod njega.

Svi se sjećamo prošlogodišnjih Disneyevih rekorda u kinima jer su među 10 najboljih filmova u 2019. njih 8 rađeni u Disneyjevoj produkciji ili koprodukciji, postao je prvi studio sa zaradom od 10 milijardi dolara, 7 filmova u 2019. je prešlo zaradu od milijardu dolara, a Osvetnici: Završnica postali su film s najvećom zaradom pa neće biti problema ako ove godine film ili dva neće biti apsolutni hit.

Kritičari nisu previše oduševljeni sa Zovom divljine dok mu je publika dala nešto bolje ocjene. Smatra se da film bolje prolazi nego što bi inače jer je ovo prva Fordova glavna uloga na velikom ekranu u više godina, a na štetu mu dodatno ide zdravstvena situacija s koronavirusom zbog kojih su zatvorena kina u Kini, Italiji i Južnoj Koreji, tržištima na kojima bi vrlo vjerojatno ostvario jako dobar uspjeh.

Scenarij za Zov divljine je napisao Michael Green dok ga je režirao Chris Sanders, a radnja prati čovjeka (Ford) kojem će život promijeniti jedan pas, Buck, a i on njegov. Zov divljine možete pogledati i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala