Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nakon Oscara gledatelji pohrlili u kina pogledati Parazita
Jedinstvena priča o dvije obitelji osvojila je svijet (i sve važnije nagrade)

Nakon Oscara gledatelji pohrlili u kina pogledati "Parazita"

Foto: YouTube

Film Bonga Joona Hoa Parazit prije tjedan dana ušao je u povijest nagrade Oscar kad je osvojio nagradu za najbolji film i najbolji strani film, a to je privuklo rekordan broj gledatelja u kina.

Neobičan i jedinstven južnokorejski triler samo je protekli vikend u Sjevernoj Americi zaradio 5,5 milijuna dolara što je oko 230% veća zarada nekog filma nakon dodjele Oscara u proteklom desetljeću. U ovih sedam dana nakon ceremonije ukupna zarada na tom tržištu iznosi 8,8 milijuna dolara što je oko petine ukupne zarade tamo koja iznosi 44 milijuna dolara, fantastičan rezultat za strani film. I u ostatku svijeta Parazit je zainteresirao gledatelje: tijekom vikenda je zaradio 12,7 milijuna dolara i sad broji ukupno 161 milijun dolara na tom tržištu.

Parazit je u Sjevernoj Americi bio dostupan preko streaming servisa od siječanja, ali je pušten u kina nakon što je postalo očito da je favorit za razne nagrade, posebice za Oscara. Prošlogodišnji dobitnik Oscara za najbolji film bio je Green Book koji je nakon dobivene nagrade imao porast od 121% prodaje ulaznica u kinima što je bio dosadašnji post-oskarovski rekord (film je ukupno zaradio 329 milijuna dolara). Neki od filmova koji su također imali priličan porast prihoda nakon ceremonije su i Moonlight, Milijunaš s ulice i Djevojka od milijun dolara.

Podsjetimo, Parazit je bio nominiran u šest kategorija za nagradu Oscar, a osvojio ih je četiri: za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji scenarij i najbolji strani film.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala